Politika

Aprcović: Kotor odblokiran, radićemo na unaprjeđenju infrastrukture

Deblokada opštine, kao i usvajanje budžeta, prve su aktivnosti kojima ce se novi  predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, baviti tokom svog mandata. 
Aprcović: Kotor odblokiran, radićemo na unaprjeđenju infrastrukture
Portal AnalitikaIzvor

Aprcović u intervjuu za Novu M, kaže da ga čeka težak posao, ali da će pokušati da nadoknadi propušteno. Poziva odbornike opozicije da se uključe u rad izvrsne vlasti.

''Ono što je pitanje svih pitanja i sto sam kazao... jeste da ćemo sledeće sedmice imati budžet na dnevnom redu. Kroz usvajanje budžeta moći ćemo da vrsimo finansijske transakcije, svih korisnikakoji se naslanjaju na budžet i sve obaveze preuzet u prethodnom periodu realizujemo'', naveo je Aprcović.

Neophodno je kaže Aprcović raditi i na daljem unapredjenju infrastrukture i rijesavanju dugogodisnheg problema saobraćajnih guzvi, neposredno ispred starog grada. Podsjeća da je ranije urađen projekat tzv. podhodika, sa ciljem da se obezbijedi bolja protočnost saobraćaja.

''Mislim da ćemo se usresrediti na projekat, jer je dokumentacija zavrsena, zavrsena tenderska procedura, izdate potrebne dozvole'', kazao je Aprcović.

U fokusu pažnje nove kotorske vlasti, biće i završetak projektno-tehničke dokumentacije za postrojenje za preradu otpadnih voda u Risnu.

''Iz prostog razloga što ćemo tako zaokruziti taj atraktivan dio bokokotorskog zaliva, risanski zaliv, zaštititi ga od eventualnih daljih devastacija'', ističe Aprcović.

On dodaje da bi Kotor trebao da uradi projekat valorizacije bedema grada kotora, to je potenntan resurs koji u smislu finansijskih pokazatelja treba da ide na veći nivo.

Aprcović je kazao da će ono što je propušteno u prethodnoj godini pokušati da riješi u godini mandata koja je pred njim, pritom ne zanemarujući ni opoziciju.

''Tražiću od njih da se uključe u rad izvrsne vlast da zajednički dogovaramo projekte, koje cemo u narednom periodu realizovati'', dodaje Aprcović.

On govori i da planiraju kadrovska osvježenja.

''Namjera jeste da dovedemo mlade ljude kako bi svojim idejama dali novi zamajac u razvoju kotora'', zaključio je Aprcović.

Portal Analitika