Društvo

Vrbas: Proslavljen Dan državnosti Crne Gore

Crnogorsko kulturno-prosvjetno-društvo NIKOLA  I iz Vrbasa je u četvrtak uveče svečanim koktelom u predivnom ambijentu crvenog salona CFK obeležio 13. Jul Dan državnosti Crne Gore.
Vrbas: Proslavljen Dan državnosti Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Oko četrdeset zvanica je bilo prisutno a pored novog rukovodstva NIKOLE I bili su prisutni i elektori kao i predstvanici nekoliko udruženja iz Vojvodine. Priređena je bogata trpeza uz mahom pića iz Crne Gore prisutne zvanice su uživale uz crnogorski melos, posle intoniranja himni. 
CKPD NIKOLA I je od skora dobilo novo rukovodstvo koje sačinjavaju Slavko Višnjić, Šćepan Todorović, Anto Kilibarda i Boris Pravilović.
Ovo je samo prvi u nizu projekata NIKOLE I pod novim rukovodstvom, a težiće se bližem uspostavljanju saradnje sa maticom. Težiće se kulturnoj, privrednoj i sportskoj saradnji Opštine Vrbas i iseljenika sa Crnom Gorom, kao i boljoj saradnji sa ostalim CG udruženjima iz Srbije.

img-0349

CKPD NIKOLA  I će težiti da poveća članstvo pre svega mlađim generacijama iz Vrbasa i okoline.
Primarni ciljevi CKPD NIKOLA  I su da u narednih nekoliko meseci - otvaranje kancelarije, pokretanje web-portala, uz nekoliko promocija i tribina koje će se održati već početkom jeseni u Vrbasu…
(Fotografije: Goran Perović)
 

Portal Analitika