Društvo

Sekulić: EPCG da hitno sanira štetu u Pljevljima

Ministarka ekonomije, Dragica Sekulić, saopštila je danas da Vlada zahtijeva od Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) da hitno sanira štetu prouzrokovanu ekološkim incidentom u Pljevljima, zbog kojeg je došlo do pomora ribe u Vesišnici i Ćehotini.
Foto: gov.me/B. Ćupić
Foto: gov.me/B. Ćupić
Portal AnalitikaIzvor

„Ukazujemo na potrebu maksimalnog skraćivanja rokova ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja, kojom će biti eliminisana mogućnost ovakvih incidenata. Neophodan je redovan nadzor, praćenje ispuštanja otpadnih voda i informisanje javnosti o tome. Vlada zadužuje svoje predstavnike u Odboru direktora EPCG da hitno sazovu vanrednu sjednicu Odbora koji će se izjasniti o odgovornosti za nastanak i posljedice incidenta“, poručila je Sekulić, a objavljeno je na Tviter nalogu Vlade.

Podsjetimo, sportski ribolovci u subotu su iz Ćehotine izvadili oko tonu mrtve ribe, nakon što su se u tu rijeku, kako se sumnja, ulile otpadne vode iz Termoelektrane.

Uprava policije podnijela je krivične prijave protiv četiri lica (izvršnog direktora TE i tri radnika), za koja se sumnja da su odgovorna za izlivanje štetnih materija u Vezišnicu i Ćehotinu, koje su izazvale pomor ribe.

Portal Analitika