Društvo

Vjetar čupao drveće, nosio krovove, blokirani putevi prema Adi Bojani

U Limanu jedna kuća je ostala bez krova, a u Đeranama tri. Ispod Starog grada borovi su pali na tri automobila. Put od Ulcinja do Štoja bio je blokiran, krčili smo ga do 4:30. Odblokirali smo i druge priključne puteve, ali većina njih i dalje nije prohodna – kaže načelnik Službe zaštite i spašavanja Saubih Mehmeti
Vjetar čupao drveće, nosio krovove, blokirani putevi prema Adi Bojani
PobjedaIzvor

Područje cijele opštine Ulcinj između utorka i srijede bilo je pogođeno jakim olujnim vjetrom praćenim kišom i grmljavinom. Iako je nevrijeme trajalo samo oko pola sata, prouzrokovalo je ogromnu materijalnu štetu na putevima, plažama, objektima i automobilima. Na svu sreću, nije bilo povrijeđenih građana – kazao je za Pobjedu načelnik Službe zaštite i spašavanja Saubih Mehmeti.

Prema njegovim riječima, vjetar je čupao i stabla iz korijena, pa su zbog toga mnogi putevi bili blokirani. - Ekipa Službe je neposredno poslije nevremena izašla na teren. Put od Ulcinja do Štoja bio je blokiran, te smo ga krčili do 4:30 sati.

ul-nevrijeme-9-jul-2019-7

Odblokirali smo i druge priključne puteve, ali većina njih i dalje nije prohodna. Ista je situacija i sa putevima prema Adi Bojani, pa će uklanjanje stabala trajati nekoliko dana. Narednih dana imaćemo puno posla jer je šteta velika – objašnjava Mehmeti. On dodaje da je vila koja se nalazi u sklopu hotela ,,Mediteran“ takođe oštećena usljed jakog vjetra. U Limanu jedna kuća je ostala bez krova, a u Đeranama tri. Ispod Starog rada borovi su pali na tri automobila stranih registarskih oznaka i načinili veliku materijalnu štetu.

 - Zakupci plaža pretpjeli su veliku štetu. Nekima je uništeno po nekoliko stotina suncobrana i ležaljki koje su neupotrebljive – kazao je Mehmeti. Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema saopšteno je da je jako nevrijeme koje je zahvatilo ulcinjsku opštinu prouzrokovalo probleme na mreži. Bez napajanja su bili Tuđemili, Zupci, Krute, Ada, Otrant, Štoj, Gač, Mavrijan i Galeb, a bilo je i pojedinačnih kvarova kod korisnika.

Portal Analitika