Društvo

SNP: Dom zdravlja u Budvi nema zaposlenog specijalistu

Opštinski odbor Socijalističe narodne partije (SNP) Budva dobio je informaciju od JZU Dom zdravlja Budva da u njihovoj Službi medicine rada nema zaposlenog specijaliste medicine rada. Iz tog razloga na snazi je zabrana rada ove Službe od 31. maja ove godine, navodi se u saopštenju SNP-a .
SNP: Dom zdravlja u Budvi nema zaposlenog specijalistu
Portal AnalitikaIzvor

Doktor medicine rada koji je pokrivao ovu poziciju nalazi se na specijalizaciji i njegov se povratak planira za januar 2021. godine.

Kako bi se prevazišao ovaj problem, JZU DZ Budva obratio se Ministarstvu zdravlja Crne Gore tražeći da se raspiše konkurs u cilju zapošljavanja  specijalista medicine rada i na taj način omogućio nastavak rada Službe.

Odgovor Ministarstva  zdravlja se još uvijek čeka.

„Zaista je nevjerovatno da u jeku turističke sezone metropola turizma nema zaposlenog specijalistu i da zbog toga Služba medicine rada ne funkcionše već više od mjesec dana. Neprihvatljivo je i objašnjenje direktorice budvanskog Doma zdravlja da je na tržištu rada deficit ovog kadra“, kažu u SNP-u.

Zbog, kako ističu, neodgovornog odnosa Ministarstva zdravlja koje još uvijek nije našlo za shodno ni da odgovori na zahtjev Doma zdravlja Budva, Budvani su prinuđeni da za ljekarska uvjerenja idu u Bar i Kotor.

Ovo je, kako dodaju, još jedan eklatantan primjer maćehinskog odnosa državnih institucija prema jednoj od najperspektivnijih opština u Crnoj Gori koja treba da bude okosnica turističkog, privrednog i svakog drugog razvoja Crne Gore.

„Nadamo se da ovakav odnos Ministarstva zdravlja Crne Gore nema veze sa činjenicom da su na vlasti u Budvi partije koje su opozicija na državnom nivou i da će se na zadovoljstvo svih građana ovo pitanje što prije riješiti. SNP Budva traži odgovornost i ministra i nadležnih u Ministarstvu zbog nepreduzimanja bilo kakvih mjera da se ovaj problem prevaziđe“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika