Abiznis

Upravnom sudu predato 19 tužbi

Na rješenja o isključivanju iz prava na isplatu garantovanih depozita Atlas banke u stečaju uloženo je 19 tužbi Upravnom sudu, kazao je Pobjedi direktor Fonda za zaštizu depozita Predrag Marković.
Foto: Pobjeda
Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Podsjetimo, kako je ranije saopšteno, iz prava na isplatu isključeno je 413 deponenata Atlas banke u stečaju sa ukupnim iznosom od 5.338.178 eura.

POVEZANI

On je objasnio da se radi o deponentima za koje je Fond utvrdio da predstavljaju povezana lica ili se radi o organima i organizacijama države ili lokalne uprave.

- Ovi deponenti ističu da nijesu povezana lica ili da nijesu organi ili organizacije države ili lokalne samouprave - kazao je Marković.

Direktor kaže da je Fondu do sada uložen 21 prigovor vezan za isplatu depozita.

- Nakon provjere navoda kod stečajnog upravnika Atlas banke, četiri prigovora su prihvaćena kao opravdana - kazao je Marković.

Do 3. jula tekuće godine za 8.690 deponenata Atlas banke, u koju je Centralna banka uvela stečaj 5. aprila, isplaćeno je 68,28 miliona eura.

- To je 75,74 odsto ukupnih garantovanih depozita – objašnjava Marković.

On objašnjava da isplata teče bez zastoja kako za rezidente tako i za nerezidente.

Deponentima IBM isplaćeno 19 miliona

Za 792 deponenta IBM u stečaju do sada je isplaćeno 19 miliona eura. To je, kako objašnjava Marković, 85,47 odsto ukupne obaveze.

- Na rješenja o isključenju od isplate depozita za IBM u stečaju imamo četiri tužbe Upravnom sudu - kaže Marković. On objašnjava da su razlozi u tužbama isti kao i za Atlas banku u stečaju.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika