Društvo

Inženjer iz Termoelektrane Pljevlja priznao da je kriv za pomor ribe

Zaposleni u TE Pljevlja, smjenski inženjer R.D. otvorio je ventil koji kontroliše ispuštanje materija u rijeku Vezišnicu, koja se uliva u Ćehotinu zbog čega je došlo do ekološkog incidenta u ovoj rijeci u Pljevljima, saopštili su iz Elektroprivrede Crne Gore.
Inženjer iz Termoelektrane Pljevlja priznao da je kriv za pomor ribe
Portal AnalitikaIzvor

Kako su kazali, posebna komisija EPCG je nakon detaljne analize utvrdila da je R.D., po sopstvenom priznanju, bez dozvole nadređenih i poštovanja definisane procedure dao ovlašćenje za aktivnost rukovaocu na pomenutom ventilu zbog čega je došlo do ekološkog incidenta.

EPCG žali zbog događaja i od nadležnih očekuje precizne informacije o nastaloj šteti i veličini zamućenja rijeke i uginuća ribe, ali i procesuiranih u ovom slučaju.

“EPCG će bez obzira na postojanje svih zakonom propisanih procedura koji tretiraju ovu oblast još jednom preispitati sve procedure u cilju prevencije nastajanja ovakvih i sličnih situacija. Bez obzira na krajnji epilog ovog incidenta EPCG će, kao odgovorna kompanija, u saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnom samoupravom i SRK Lipljen učiniti sve da bi sanirala ovaj incident”, dodali su iz EPCG.

Portal Analitika