Region

Brnabić, Stefanović i Vučević najozbiljniji kandidati da zamjene Vučića

Aleksandar Vučić najvjerovatnije od decembra neće biti na čelu Srpske napredne stranke (SNS), pišu Večernje novosti.
Brnabić, Stefanović i Vučević najozbiljniji kandidati da zamjene Vučića
Večernje novostiIzvor

List navodi da kao najozbiljniji kandidati da zamjene Vučića figuriraju premijerka Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, dok se na "široj listi" nalaze i imena Nikole Selakovića, Marka Đurića i Jorgovanke Tabaković.

Podsjetimo, Vučić je najavio da ne planira da se kandiduje na stranačkim izborima koji su najavljeni za kraj godine.

Ministar unutrašnjih poslova i funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović, upitan o ovoj najavi, kaže da ne vidi boljeg predsjednika stranke od Vučića.

"Do decembra ćemo vidjeti što će biti, ali vjerujem da ne postoji bolji za to mjesto od Aleksandra Vučića. To nije dobro samo za SNS, već i za Srbiju", rekao je Stefanović za televiziju Prva upitan o najavi da će se Vučić povući sa mjesta predsjednika SNS.

Na pitanje da li je spreman da preuzme funkciju predsjednika SNS ako se to od njega traži, Stefanović je kazao: "Ništa ne može da se traži od mene". 

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da SNS najbolje vodi Aleksandar Vučić i da, u tom smislu, nema zamjenu, te dodao da je moguće da stranka neće izglasati njegovo povlačenje sa čela partije.

Vesić je za Prvu televiziju rekao da će svi članovi SNS, pa i oni koji se u medijima pominju kao Vučićevi nasljednici, reći da je Vučić najbolje rješenje.

Portal Analitika