Zabava

Megan Markle jednim zahtjevom razbjesnila 40 VIP gostiju Wimbledona

DOLAZAK vojvotkinje Meghan na teniski meč Serene Williams i Julije Goerges za njene poklonike i svjetske medije značio je pravi spektakl, ali ostali VIP gosti i nisu bili previše oduševljeni. Sigurnosna služba je, naime, zabranila fotografiranje vojvotkinje i zbog njezine "privatnosti" žrtvovala oko 40 sjedišta u VIP zoni, što je, očekivano, izazvalo pravu pomutnju.
Megan Markle jednim zahtjevom razbjesnila 40 VIP gostiju Wimbledona
index.hr/TelegraphIzvor

Jedna od VIP zvanica na Wimbledonu bila je i 64-godišnja sportska novinarka Sally Jones. Dok je pokušavala fotografisati Serenu Williams u igri, prišlo joj je obezbjeđenje i upozorilo da spremi fotoaparat te pokazao na vojvotkinju Meghan i dodao da je se ne smije slikati. "Vojvotkinju nisam ni vidjela dok je on nije pokazao", rekla je novinarka Telegraphu.

"Stotine ljudi su fotografisale, a ja sam ga pitala je li razmislio da popriča s kamermanima koji su snimali meč. Činilo se da mu je neugodno", ispričala je Sally Jones.

Meghan je, dakle, sjedila u praznom dijelu VIP lože s dvije prijateljice, a iza njih su sjedilo obezbjeđenje i njezina PR agentica. Privatnost je preko sigurnosne službe zatražila na meču s 12 hiljadaposjetitelja i više od milion gledatelja u direktnom televizijskom prijenosu. Zbog 40 mjesta koja su joj trebala za zrak, isto je toliko VIP gostiju ostalo u hodniku, bez mogućnosti da uživaju u meču.

Vojvotkinji na ruku ne ide ni puno skromnije ponašanje Kate Middleton, koja je u svom odlasku na Wimbledon sjedila među ljudima, bez popratne pompe.

Ova se informacija u medijima pojavila dan nakon još jednog Britancima nesimpatičnog poteza od strane Meghan i Harryja. U želji da zadrže privatnost i ne otkriju ime krsnog kuma malog Archieja, nisu objavili krsni list niti ga poslali kraljici Elizabeti II. "Isti zakoni bi se trebali odnositi na sve. Ovo je jedan od mnogih primjera koji svjedoče da s kraljevskom porodicom to nije slučaj", rekli su iz inicijative Republic koja redovito kritikuje britansku monarhiju.

Portal Analitika