Podgorica

Aparati za vodu na pet lokacija u Podgorici

Glavni grad Podgorica, u saradnji sa prijateljima grada – Durmitorskom izvorskom vodom – DIVA, odlučio je da u ljetnjim mjesecima obezbijedi osvježenje za stanovnike i posjetioce Podgorice.
Aparati za vodu na pet lokacija u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Naime, na pet lokacija u gradu – Trg nezavisnosti, Trg Argentina, Trg vojvode Bećir bega Osmanagića, brdu Gorica i platou kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom, početkom naredne sedmice,  biće postavljeni aparati za vodu, donacija pomenute kompanije sa ukupno 100 galona vode. Glavni grad će obezbijediti neophodnu infrastrukturu – napajanje električnom energijom, kako bi voda tokom cijelog dana bila svježa i hladna.

Prilikom odabira lokacija vodilo se računa kako o njihovoj posjećenosti, tako i o činjenici da u blizini ne postoje fukncionalne javne česme sa ispravnom vodom za piće.

Fabrika Diva (durmitorska izvorska voda) u svijet šalje vodu sa izvora Gusarevci, koji se nalazi na 1.400 metara nadmorske visine, u okviru Nacionalnog parka „Durmitor“. To je voda izuzetnih prirodnih fizičko-hemijskih, mikrobioloških i radioloških osobina, koja se iz higijenski kaptiranog izvora, obezbijeđenog sanitarno-zaštitnim zonama, neposredno na izvoru puni u odgovarajuću ambalažu.

Podsjećamo sugrađane i posjetioce Podgorice da je u funkciji 40 javnih česama u svim djelovima grada, te da je neophodno da ostanu hidrirani i piju dovoljno vode, budući da se potreba za dnevnim unosom vode značajno povećava kada su napolju velike vrućine.

Portal Analitika