Region

Vučić: Sljedeće godine će neko drugi preuzeti SNS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi bar još deset godina "mogao da se bavi ovim poslom", jer se mu se ni za toliko njegovi politički protivnici ne bi približili, ali mu to ne pada ranije i povući će se "mnogo ranije".
Foto: REUTERS/Antonio Bronić
Foto: REUTERS/Antonio Bronić
N1Izvor

On je, gostujući u jutarnjem Dnevniku Radio televizije Srbije, rekao da "ne potcjenjuje nikog već govori o rezultatima".

"Što se tiče mog sklanjanja nema sumnje da će sljedeće godine neko drugi preuzeti Srpsku naprednu stranku", rekao je Vučić.

Na pitanje da li to znači da se neće kandidovati na skupštini stranke, on je odgovorio da je "to više puta rekao, nije to neka novost ni tajna".

Kako je naveo, "mora čovjek da zna kada je vrijeme da dođe do određenih promjena i da zna kada je vrijeme da sebe na poistovijeti sa državom i da pomisli da je to samo za njega".

Na pitanje šta će značiti njegovo povlačenje sa mjesta lidera stranke za stranku, s obzirom na rejting koji joj on donosi, Vučić je rekao da će zato pomoći SNS.

"Mislim da je to najbolja politička stranka, pokušaću da pomognem da pobijedi na parlamentarnim izborima", rekao je Vučić.

Portal Analitika