Društvo

U KIC-u izložbena konferencija Make Fur History

Društvo za zaštitu prava životinja Galop, u saradnji sa međunarodnom alijansom Fur Free Aliance, čija je ujedno i članica,  u sklopu regionalne kampanje Fur Free Forever organizuje izložbenu konferenciju pod nazivom Make Fur History  koja će biti otvorena od 9. do 11. Jula u Podgorici. Centralni događaj će se održati u utorak 9. jula u prostorijama Kulturno-informativnog Centra Budo Tomović u Podgorici u periodu od 12:00 do 17:00 časova.
U KIC-u izložbena konferencija Make Fur History
Portal AnalitikaIzvor

Na otvaranju i okruglom stolu će govoriti između ostalih:
Dušan Pajović – predsjednik Društva za prava životinja Galop, Maida Šabeta, pravni specijalista za životnu sredinu,  Thomas Pietsch iz organizacije Four Paws iz Njemačke, Jelena Stevanović iz Slobode za životinje iz Srbije, kao i drugi aktivisti za zaštitu životinja. Takođe će se emitovati video poruke iz Holandije i Ujedinjenog Kraljevstva, odnosno predstavnika Fur Free Alliance.

Cilj ove konferencije će biti pružanje stručnih i naučnih informacija, kao i činjenica u vezi sa farmskim uzgojem životinja radi krzna i to sa aspekata dobrobiti životinja, zaštite životne sredine, održivog razvoja, ekonomije, prava, te trendova Evropske Unije, kao i država članica Vijeća Evrope

U sklopu izložbe će biti prikazana postavka info panela o oblastima u vezi sa farmskim uzgojem životinja radi krzna, simulacija držanja životinja na farmama, kao i projekcija 2D filmova na tu temu.

Društvo za prava životinja Galop je od februara vodilo kampanju za zabranu farmi krznašica u Crnoj Gori. Dušan Pajović, predsjednik Galopa, ističe sljedeće „Kroz istoriju se uvijek javljaju vremenski okviri u kojima određene ideje socijalne pravde konačno dobiju zasluženo prihvatanje šire zajednice. Ubijanje životinja radi krzna već odavno pada pred svim preprekama - prevnstveno onim etičkim, ekološkim i ekonomskim. "Prirodnom" krznu je napokon otkucalo, te je i Crnoj Gori, kao državi koja stremi pro-evropskim idejama, došlo vrijeme da donese zakon o zabrani uzgajanja životinja radi krzna. Na konferenciji, a i nakon nje, ćemo se svi zajedno potruditi da krzno postane stvar istorije, a potom i ostane u mračnom uglu njenog smetlišta.”

Portal Analitika