Društvo

Cetinjani do ujutru bez vode, havarija na pumpnoj stanici

Zbog havarije na pumpnoj stanici u Podgoru, večeras i narednih večeri doći će do obustave u vodosnabdijevanju grada između 21 i 22 sata pa do ranih jutarnjih časova, saopšteno je iz cetinjskog Vodovoda.
Cetinjani do ujutru bez vode, havarija na pumpnoj stanici
Cetinjski listIzvor

"Obavještavaju se korisnici da će narednih dana biti obustavljana isporuka gradu u periodu između 21 i 22 sata pa sve do ranih jutarnjih sati. Navedeno iz razloga havarijske situacije do koje je došlo u četvrtak vece na ruskom pumpnom agregatu najveće snage, nakon čega je isti trajno isključen iz rada.

Ovo za posljedicu ima značajno smanjeno pumpanje vode sa vodoizvorišta u Podgoru, a samim tim i značajno smanjen dotok vode u gradske distributivne rezervoare. U situaciji ekstremno visokih tropskih dnevnih temperatura i uvećane potrošnje, dolazi do drastičnog pada nivoa vode u bazenima, zbog čega smo u cilju obezeđenja urednog dnevnog vodosnabdijevanja, primorani privremeno obustavljati isporuku vode u gradu izmedju 21 i 22 sata pa do ranih jutarnjih sati u narednih nekoliko dana do popravke ruskog visokonaponskog agregata, nakon čega očekujemo stabilizaciju vodosnabdijevanja. Izvinjavamo se korisnicima i molimo za razumijevanje" stoji u saopštenju.

Portal Analitika