Politika

Marković: Brnabić i ja smo razgovarali o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti (VIDEO)

Premijer Crne Gore, Duško Marković kazao je novinarima u Poznanju da je sa premijerkom Srbije Anom Brnabić razgovarao o Prijedlogu Zakona o slobodi vjeroispovijesti.
Marković: Brnabić i ja smo razgovarali o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje novinara da li je imao vremena da razgovara sa premijerkom Srbije, Anom Brnabić povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti Marković je odgovorio to pitanje sa njom i da su se usaglasili da ne postoji razlog zbog kojeg bi došlo do konfrontacije između Srbije i Crne Gore.

''Bilo je prilike da razgovaram sa njom o tome. Koleginica Ana me pitala o čemu se radi. Rekao sam joj da se radi o pripremi zakona kao programskoj i ustavnoj obavezi Vlade zasnovanoj na standardima i principima ne samo nacionalnog zakonodavstva već i savjeta Evrope. Crna Gora nema novi zakon o vjerskim slobodama i vjeroispovijesti od 1977. godine. Nema razloga da na tom pitanju postoji konfrontacija između dvije države'', naveo je Marković.

On je dodao da je sklopljen dogovor da se o tom pitanju razgovara u narednom periodu na institucionalnom nivou

''Dogovorili smo se da u narednom periodu o tim i drugim pitanjima koja mogu zavrijediti interesovanja i jedne i druge javnost da razgovaramo direktno, na institucionalnom nivou a da ne dajemo povoda nedobronamjernim i neupućenim da podižu tenzije između dvije države jer nam je to nepotrebno. Bio je to jedan veoma koristan razgovor i vjerujem da ćemo u narednim danima stvoriti pretpostavke da o ovom pitanju razgovaramo kao susjedne i prijateljske države'', kazao je Marković.

 

Portal Analitika