Crna hronika

Sindjelić ostaje u pritvoru

Vijeće podgoričkog Višeg suda odbilo je žalbu advokata Saše Sinđelića o rješenju o određivanju ekstradicionog pritvora, potvrđeno nam je iz suda.
Sindjelić ostaje u pritvoru
Portal AnalitikaIzvor

Žalba je odbijena kao neosnovana. 

Sinđeliću je prije nekoliko dana određen ekstradicioni pritvor.

On je uhapšen na osnovu međunarodne potjernice Interpola Zagreb.

"Sinđelić je lišen slobode na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Zagreb koja je raspisana radi izdržavanja kazne zatvora po pravosnažnoj presudi u trajanju od 21 godinu na koju je osuđen zbog krivičnog djela ubistvo i krivičnog djela teška krađa počinjenih na teritoriji Republike Hrvatske", navedeno je u saopštenju Uprave policije Crne Gore. 

On je u medjuvremenu podnio Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore zahtev za azil nakon što je prije 15 dana iz Srbije ilegalno prešao granicu, jer mu je tamo, navodno bio ugrožen život.

Pravnici različito ocjenjuju da li Sindjelić ima pravo na azil imajući u vidu da je pravosnažno osudjen na kaznu zatvora od 21 godina. Zakon propisuje da u slučaju da je neko lice osudjeno na kaznu zatvora za teška krivična djela ne može dobiti azil, ali ima i mišljenja stručnjaka koji navode da u ovom slučaju primat ima medjunarodno pravo koje u pojedinim situacijuma takvu mogućnost dopušta.

Po zakonu, ekstradicioni pritvor može trajati najviše osam mjeseci.

MUP odluku o azilu donosi u roku od šest mjeseci a izutetno taj postupak može trajati godinu dana.

 

 

Portal Analitika