Abiznis

Mirzazada: Posjeta crnogorskog premijera Bakuu bila od izuzetnog značaja

Nedavna posjeta premijera Duška Markovića Azerbejdžanu bila je od izuzetnog značaja u smislu jačanja prijateljstva, saradnje i partnerstva između dvije vlade, kazao je za Pobjedu direktor Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana i Crne Gore Sejran Mirzazada. On se nada da će otvaranje crnogorske diplomatske misije u Azerbejdžanu podstaći produbljivanje saradnje.
Mirzazada: Posjeta crnogorskog premijera Bakuu bila od izuzetnog značaja
PobjedaIzvor

“Uspostavljeni su dobri odnosi između naših zemalja, a Azerbejdžan uvijek pridaje poseban značaj razvoju odnosa sa Crnom Gorom. Danas naše zemlje imaju efikasnu saradnju i istražujemo načine za širenje tih veza”, kazao je Mirzazada i istakao da je trenutno Azerbejdžan glavni investitor u Crnoj Gori.

Marković je boravio u zvaničnoj posjeti Azerbejdžanu na poziv premijera Azerbejdžana Novruza Mamadova od 23. do 25. juna.

“Uvjeren sam da će uskoro ova posjeta i plodni sastanci dati pozitivan doprinos razvoju odnosa između dvije zemlje”, rekao je Mirzazada.

Istakao je da je crnogorska delegacija bila u prilici da u potpunosti prezentuju trenutne potencijale i perspektive svoje zemlje.

“Strane su razmijenile mišljenja o mogućnostima za proširenje saradnje u energetici, turizmu, građevinarstvu, poljoprivredi i saobraćaju, kao i druga pitanja od zajedničkog interesa. Istaknuto je da se poslovno okruženje i ekonomski interesi moraju međusobno proučavati”, naveo je Mirzazada.

Dodao je da je crnogorska strana pozvala azerbejdžanske investitore da ulažu u poljoprivredne, transportne i infrastrukturne projekte, kao i razvojne projekte u sjevernim regijama.

“U tom kontekstu je data informacija o podsticajima crnogorske vlade i opština investitorima. Razmatrani su izgledi za saradnju u okviru Trans Jadranskog i Jadransko-jonskog gasovoda”, kazao je Mirzazada.

Opširnije u Pobjedi.

Portal Analitika