Vaterpolo

JANOVIĆ: Vaterpolisti su nas naučili na uspjeh

Ministar sporta i mladih, Nikola Janović prisustvovao je potpisivanju Ugovora o sponzorstvu između Elektroprivrede Crne Gore i Vaterpolo saveza, koje je bilo upriličeno u hotelu “Podgorica”.
JANOVIĆ: Vaterpolisti su nas naučili na uspjeh
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom ministar je istakao da je ovaj događaj dobra poruka kako treba podržavati sportiste, osobito jer je riječ o najtrofejnijem sportu u Crnoj Gori. Na ovaj način se, poručuje  ministar, daje vjetar u leđa sportistima.

,,Vaterpolo reprezentacija je do sada osvojila četiri medalje na najprestižnijim takmičenjima. To je ujedno reprezentacija koja je uspjela da se svaki put plasira na evropska i svjetska takmičenja. Osim toga, ono što s ponosom ističemo jeste činjenica da je na svom debitantskom nastupu, u Malagi osvojila zlato. Zbog toga od vaterpolista očekujemo samo dobre rezultate, a oni svojom igrom pokazuju da smo u pravu. Vaterpolo reprezentacija, koja je sada podmlađena će, sigurni smo dati sve od sebe da na predstojećem takmičenju ostvari što bolje rezultate“ rekao je ministar u svom obraćanju.

Janović je podsjetio da je ova godina izuzetno važna za crnogorski sport jer je čak šest reprezentacija u četiri sporta obezbijedilo plasman na svjetska i evropska takmičenja. 

,,Plasmanom na evropska i svjetska takmičenja od strane čak šest reprezentacija potvrđuje se kvalitet naših sportista. Ministarstvo sporta i mladih ovaj kvalitet prepoznaje, pa tako Crna Gora prednjači u regionu po visini naknada, nagrada i premija za sportiste, čime pokazuje da cijeni njihov trud i ostvarene rezultate“ zaključio je ministar Janović.

Iz Elektroprivrede Crne Gore je saopšteno da je potpisan sa Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore ugovor o generalnom sponzorstvu vrijedan 170.000 eura. 

Elektroprivreda u kontinuitetu, od 2008. godine, podržava crnogorske vaterpoliste, koji na najbolji način predstavljaju Crnu Goru i njen sportski duh. 

Igor Noveljić, izvršni direktor EPCG, prilikom potpisivanja ugovora naglasio je: 

''Elektroprivreda Crne Gore već 11 godina sa ponosom pruža podršku najtrofejnijem crnogorskom sportu. Vaterpolo reprezentacija pružila nam je, svima, mnogo sreće i zadovoljstva i zbog toga u kontinuitetu podržavamo ovaj sport a to ćemo raditi i u budućnosti. Želimo vam sretan put i uspješno učešće, da, kao i uvijek do sada, ostavite svoje srce u bazenu i obradujete nas dobrom igrom. Elektroprivredi Crne Gore je čast što je generalni sponzor Saveza, nadamo se da ćemo na obostrano zadovoljstvo i ubuduće uspješno sarađivati.''

Dejan Bajić, predsjednik  Vaterpolo i plivačkom saveza, govorio je o značaju kontinuirane podrške koju Savez dobija od EPCG: 

''Elektroprivreda Crne Gore pruža kontinuiranu podršku ne samo A selekciji već i, što je veoma značajo, mlađim kategorijama koje ostvaruju značajne uspjehe, a što bez podrške EPCG ne bi bilo moguće. U trenutku kad gajimo aspiracije za učešće na Olimpijadi, najavljena dalja podrška mnogo znači, a sve selekcije će se truditi da na najbolji mogući način ukazane povjerenje vrate, kroz svoje sportske uspjehe''. 

Svoju zahvalnost na podršci koju EPCG već 11 godina pruža najuspješnijem crnogorskom sportu, i najavljenoj saradnji u budućnosti, iskazao je i ministar sporta u Vladi Crne Gore, Nikola Janović. 

Crnogorski vaterpolisti, selekcija A, putuju za Južnu Koreju na Svjetsko prvenstvo u Gvangžu. Našim najboljim vaterpolistima želimo prije svega dobro zdravlje u Južnoj Koreji, a nadamo se da će ponovo obradovati Crnu Goru. Sigurni smo da će tim Vladimira Gojkovića, kao i na svim takmičenjima do sada, hrabro i ponosno braniti boje naše države. 

Elektroprivredi Crne Gore je čast što je generalni sponzor Saveza, nadamo se da ćemo na obostrano zadovoljstvo i ubuduće uspješno sarađivati.
 

Portal Analitika