Crna hronika

Pretreseno više stanova, policija traga za tri osobe

Istražitelji su juče ujutro pretresli više stanova na Cetinju u okviru istrage ubistva Bogdana Milića – saznaje Pobjeda
Pretreseno više stanova, policija traga za tri osobe
Portal AnalitikaIzvor

Pretresi su obavljeni s ciljem pronalaska osoba i predmeta koji se dovode u vezu sa organizacijom ubistva Milića.

Kako je Pobjeda pisala, istražitelji su utvrdili da su u ubistvu Bogdana Milića na Cetinju 11. juna u lokalu „Portun“ učestvovale još tri osobe i istraga je proširena na njih.

Inspektori imaju saznanja da su još tri osobe učestvovale u organizaciji. Prema nezvaničnim saznanjima, oni nijesu dostupni policiji.

Tada su povrijeđeni Dragan Vušurović (33), Goran Vušurović (48) i Marko Vujačić (48).

Zbog ovog zločina, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapšene su tri osobe: Cetinjani Mošo Paović (18), Lazar Nedović (20) i Žarko Pejaković (19) koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je pronašla oružje kojim je ubijen Bogdan Milić (37), municiju, obuću koju je nosio ubica, garderobu, silikonsku masku, hirurške rukavice i kačket.

Stvari su pronađene na brdu iznad bivše fabrike Obod, na prilično nepristupačnom terenu. Nedović je označen kao neposredni izvršilac ubistva Milića.

Pejakoviću se na teret stavlja krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a nije poznato koju ulogu je imao Paović.

Bogdan Milić u policijskim evidencijama označen je kao blizak saradnik škaljarskog klana, pa se motiv ovog zločina traži upravo u kriminalnim poslovima dvije grupe – škaljaraca i kavčana.

Portal Analitika