Muzika

,,Skitnica“ je obilježila moj život

Crnu Goru nijesam posjetila dugo i mnogo mi je drago što sam dobila priliku da se družim sa Budvanima. Raduje me koncert jer osjećam da će biti lijepo i nostalgično veče uz moje pjesme, kazala je jedna od najpoznatijih eks-Ju pjevačica Jasna Zlokić koja će sjutra nastupiti na terasi hotela ,,Mogren“.
,,Skitnica“ je obilježila moj život
PobjedaIzvor

Njenu karijeru su obilježili brojni hitovi poput ,,Povedi me“, ,,Ne znam koji vjetar puše“, ,,Adio bella “, ,,Na obali“, ali najveću pažnju publike i dan-danas privlači ,,Skitnica“, za koju pjevačica kaže da je njena lična karta.

„Postoje neke pjesme koje obilježe ljude i njihov život, a to je moj slučaj sa ,,Skitnicom“. Bez nje nigdje ne nastupam, bez nje ja ne bih bila ja“, ističe Zlokić.

Ona je jedna od rijetkih umjetnica koja se često ne pojavljuje u medijima. Za sebe kaže da je spontana, te da nema osmišljenu koncepciju života i karijere.

„Radim onako kako mi duša i raspoloženje nalažu. Imam mjeru u svemu i smatram da ne treba siliti ništa. Postoje stvari koje se prirodno najbolje pogode“, objašnjava ona, dodajući da su za njenu dugogodišnju karijeru zaslužne pjesme.

„Danas vlada mišljenje da je ključ uspjeha svakodnevno pojavljivanje u medijima, međutim nije. To su na prvom mjestu pjesme, jer one uvijek idu naprijed, a onda ličnost čovjeka – kako živi, misli i djeluje, u koje vrijeme je postojao i na koji način se prezentovao. Ljudi pamte i nijesu toliko naivni kao što mislimo, jer svakodnevnim bombardovanjem informacijama iz medija ne može se daleko stići. To upali, ali traje kratko. Spadam u kategoriju umjetnika koji ostavljaju trag ljudskosti, pjesme, morala i svega onoga što čovjeka čini čovjekom“, iskrena je Zlokić.

Našu sagovornicu pitali smo i da prokomentariše sadašnju muzičku scenu.

„Muzika je u kreativnom padu, nažalost. Ima dobrih pjevača, ali nema dobrih pjesama. Ranije nije bilo tako, imali smo mnogo ,,plodnih“ autora, pjesnika i lijepih saradnji koje su postale klasici. To su bila djela i to ostaje zauvijek, a danas ili imate ili ne tu rimu i pjesme kratko traju. Ne znam koji je cilj takvog prezentovanja, jer narušava ljepotu muzike“, objašnjava Zlokić.

Kada nije na sceni, kaže da vrijeme najčešće provodi sa unukom.

„To je najljepši poklon koji sam dobila. Ona je sva moja radost i to je vrsta emocije koju nikome ne možete dati i nijeste znali da je posjedujete dok se ne desi. Ona mi je najveća i najljepša obaveza“, kaže Zlokić.

Oliver je bio veliki umjetnik i prijatelj

Jasnu Zlokić i pokojnog Olivera Dragojevića veže mnogo više od velike muzičke karijere. Osim što potiču iz istog mjesta, Vele Luke, Jasna i Oliver dolaze iz iste loze. Kako nam je kazala, djevojačko prezime joj je Dragojević, a za Olivera je vežu najljepše uspomene.

„Teško sam podnijela Oliverov odlazak. Za njega me vežu prelijepe uspomene, lako smo se prepoznavali i sporazumijevali. Svaki kontakt s njim je bio svečanost za moju dušu. Još ne mogu da prihvatim da ću otići u Velu Luku i da ga neću vidjeti. Bio je veliki umjetnik i prijatelj“, kazala je Zlokić.

Portal Analitika