Politika

Avramović: Inspektor će utvrditi gdje je opštinski pečat

Nova skupštinska većina u kotorskom parlamentu, koju čini 17 odbornika DPS, SD, LP, HGI i odbornica Bruna Lončarević, zakazali su novu sjednicu za četvrtak na kojoj će birati novog predsjednika Skupštine, nakon što su prošle nedjelje smijenili predsjednicu SO Dragicu Perović.

Avramović: Inspektor će utvrditi gdje je opštinski pečat
Ivana Komnenić
Ivana KomnenićAutor
Nova PobjedaIzvor

Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Željko Avramović juče nije želio da otkrije ko će biti kandidat za predsjednika SO. Kazao je da će se sjednica održati u skupštinskim prostorijama u Palati Bizanti, koje su predstavnici nove skupštinske većine otpečatili.

Avramović je potvrdio Pobjedi da su se obratili Upravnoj inspekciji zbog problema oko pečata Skupštine koji se nalazi kod bivše predjednice SO Dragice Perović.

- Kada smo ušli u prostorije Skupštine, konstovali smo da nema službenog pečata, a iz komunikacije sa zaposlenima saznali smo da je Perović pečat odnijela u četvrtak, dan prije pečaćenja Skupštine. Pretpostavka je da se on nalazi u kabinetu kod predsjednika opštine Jokića. Inspektor je po našoj prijavi došao u Kotor, obavio razgovor sa mnom, dao sam mu potrebne informacije koje je tražio i danas bi trebalo da bude u zgradi opštine i izvrši kontrolu - kazao je Avramović.

On je naglasio da je, povodom krivične prijave koju su protiv njega podnijeli Perović i Jokić zbog neovlašćenog predstavljanja, dao izjavu u Tužilaštvu.

- Dao sam izjavu u Tužilaštvu. Objasnio sam da sam na osnovu odluke 17 odbornika određen da predsjedavam sjednicom SO do izbora novog predsjednika, da sazovem sjednicu i obavljam ostale poslove potrebne za održavanje sjednice. Znači, nijesam se predstavio kao predsjednik SO već kao predsjedavajući, što mi poslovnik omogućava i daje za pravo - kazao je Avramović.

On očekuje da će se nakon nalaza inspekcije omogućiti nesmetan rad parlamenta.

(Opširnije u Pobjedi)

 

Portal Analitika