Fudbal

Bilo je ispravno da ne budem na klupi protiv Kosova

Ljubiša Tumbaković predstavljen je kao novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije. On je potpisao ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije do 31. decembra 2021. godine.
Ljubiša Tumbaković
Ljubiša Tumbaković
Sportski portali Izvor

Poručio je da mu je ovo najveći izazov u karijeri i da je spreman da odgovori na pravi način.

Novinari su ga pitali i za situaciju od prošlog mjeseca, kada je odbio da vodi fudbalsku selekciju Crne Gore na meču sa Kosovom.

- A Kosovo, to je jedna priča koja je davno ispričana. To što se dešavalo nije sportsko, već je realno u našem životu. Ja sam uradio jedini potez za koji sam vjerovao da je ispravan. Ako je moguće da Srbija i Kosovo igraju utakmicu, to će reći neko na višoj instanci - rekao je Tumbaković.

On je objasnio da je bila mučna situacija u Crnoj Gori sa predsjednikom FSCG Dejanom Savićevićem na temu oko Kosova.

- Teže se pričalo. Žao mi je što se tako desilo, uticali su spoljni faktori i moralo je tako da se reaguje - zaključio je on.

Tumbaković je potvrdio da će mu kao i uvijek najbliži saradnici biti Aleksandar Janković i Darko Belojević, a istakao je i želju da u svoj stručni štab uključi i Zorana Batu Mirkovića.

Iskusni stručnjak je dobio istu platu kao njegov prethodnik - 300.000 eura godišnje, uz bonus za eventualni plasman na EP 2020.

Tumbaković, najtrofejniji trener u istoriji FK Partizan, zamijenio je Mladena Krstajića koji je napustio tu funkciju nakon debakla u Ukrajini (0:5) u kvalifikacijama za EURO 2020.

Tumbaković će na mjestu selektora Srbije debitovati 7. septembra u Beogradu, protiv šampiona Lige nacija i Evrope - Portugala.

Portal Analitika