Košarka

Ostvaren uspjeh za žensku košarku

Nakon poraza od Velike Britanije selektorka košarkašica Jelena Škerović, saopštila je da su neke loše odluke u odbrani, nesportski faul i izgubljene lopte, momenti za detaljnu analizu, ističući da su djevojke, iako je falilo snage i koncentracije, ipak napravile veliki uspjeh.
Ostvaren uspjeh za žensku košarku
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorske košarkašice poražene su sinoć od Velike Britanije 92:71 u meču za četvrtfinale Eurobasketa.

- Bilo je teško, ali mi smo im na početku dozvolili lake šuteve pa su one stekle dosta samopouzdanja da bi kasnije pogađale preko ruke. Primakli smo se na minus pet u trećoj četvrtini, nakon čega smo napravili neke loše odluke u odbrani uz to nesportski faul i izgubljene lopte. To su sve momenti za neku detaljnu analizu, ali svaka čast djevojkama na svemu - poručila je selektorka Jelena Škerović.

Crnogorke su šampionat završile sa pobjedom i tri poraza, a ispunile su cilj. Pružile su maksimum i stekle iskustvo igranja protiv najboljih.

Pobjeda nad Češkom pokazatelj je da ima kvaliteta i trebalo bi da bude podstrek za sve djevojke da što više rade i treniraju.

- Hvala svima u Crnoj Gori koji su navijali za nas, puno nam je značilo. Potrudile smo se, dale maksimum i mislim da je ta jedna pobjeda veliki uspjeh za žensku košarku u našoj zemlji. Mislim da smo napravile uspjeh. I protiv Britanije smo dugo bile tu, ali falilo nam je snage što je prouzrokovalo da nam fali i koncentracije u finišu. Hvala djevojkama za borbu i za sve što su pružile - poentirala je Škerović.

Portal Analitika