Crna hronika

Popović priznaje krivicu

Odbrana optuženog Radoša Popovića, koji se tereti da je bio dio kriminalne grupe koja je odgovorna za ubistvo Miloša Šakovića i slučajne žrtve Radivoja Jovanovića, podnijela je Specijalnom tužilaštvu prijedlog za zaključenje sporazuma o priznananju krivice.
Popović priznaje krivicu
PobjedaIzvor

 To je juče saopšteno u Višem sudu na suđenju grupi koja se tereti za više krivičnih djela. Marko Jovanović, koji je u bjekstvu, tereti se da je 31. marta prošle godine počinio dvostruko ubistvo, a prema stavu istražitalja, Janko Vukadinović, koji se nalazi u ZIKS-u, optužen je da je organizator krim i n a l n e g r u p e .

O s t a l i okrivljeni terete se za članstvo u kriminalnoj organizaciji, ali ne i za učešće u ubistvu. Na jučerašnjem suđenju, specijalni tužilac Saša Čađenović predložio je sudskom vijeću da donese rješenje da se Marku Jovanoviću sudi u odsustvu.

- Imajući u vidu činjenično stanje iz spisa predmeta, okrivljenom Jovanoviću je određen pritvor, istovremeno je izdata i naredba za raspisivanje potjernice. Okrivljeni se nalazi u bjekstvu i nedostupan je državnim organima, a kako se radi o pritvorskom predmetu, predlažem sudu da donese rješenje da se ovom okrivljenom sudi u odsustvu - kazao je Čađenović. Na jučerašnje ročište nije došao optuženi Marko Rnković, za kojeg su službenici ZIKS-a kazali da je u pritvoru zbog krivičnog djela razbojništvo. Izostao je i optuženi Aleksandar Dropo, za kojeg je okrivljeni Janko Vukadinović naveo da mu je „kuća izgorjela zbog čega je odselio“.

Optuženi Balša Todorović takođe nije došao na zakazano ročište, a njegova advokatica pojasnila je da je na izdržavanju kazne. Osim Marka Jovanovića, Janka Vukadinovića, Rnkovića, Popovića, Dropa i Todorovića, na optužnici su Predrag Vukadinović, Dragoljub Ćetković, Kristina Brnović, Lidija Bulatović, Tomo Orović, Đurađ Lončar, Miloš Božović, Arnel Mandić, Radoš Popović, Lazar Raičević, Balša Todorović, Željko Đukić, Drago Vukčević, maloljetni A. D., Marko Rnković i Filip Sekulić. Grupa se tereti za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izazivanje opšte opasnosti i razbojništvo. Stvaranje kriminalne organizacije stavlja se na teret i Lidiji Bulatović, Đurađu Lončaru, Predragu Vukadinoviću i Dragoljubu Ćetkoviću, ali se njih četvoro ne terete za učešće u ubistvu

Portal Analitika