Politika

Maslenikov novi ambasador Rusije

Zamjenik direktora Odjeljenja za panevropsku saradnju u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije Vladislav Maslenikov novi je ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori, objavili su ruski mediji.
Maslenikov novi ambasador Rusije
PobjedaIzvor

- Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je juče uredbu kojom je opozvan izvanredni i opunomoćeni ruski ambasador u Crnoj Gori Sergej Gricaj, a na njegovo mjesto postavljen Vladislav Maslenikov, objavili su Ruska gazeta i portal Rbc.ru bliski Kremlju.

Odgovarajući dokument objavljen je na zvaničnom sajtu pravnih informacija ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

 - Oslobađa se Sergej Nikolajević Gricaj od dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori, navodi se u dokumentu. Drugim dekretom Putin je na tu poziciju imenovao Vladislava Maslenikova. Sergej Gricaj je od 30. juna 2015. godine bio na položaju ruskog ambasadora u Crnoj Gori. Prije toga radio je na raznim diplomatskim mjestima u Sjedinjenim Državama, bivšoj Jugoslaviji i Kini.

Za četiri godine mandata u Crnoj Gori Gricaj je vrlo rijetko izlazio u javnost, upadljivo se ne miješajući u unutrašnju politiku naše države. Ambasador Gricaj nije komentarisao prvostepenu presudu ruskim državljanima Eduardu Šišmakovu i Vladimiru Popovu u slučaju pokušaj terorizma, kojom su osuđeni na kaznu zatvora od ukupno 27 godina.

 

Portal Analitika