Crna hronika

Policijski službenici nijesu fizički napali Luku Sekulovića

Povodom saopštenja Prave Crne Gore da su policijski službenici priveli, a zatim i nanijeli niz povreda članu Glavnog odbora Prave Crne Gore L.S, uprava policije upućuje saopštenje za javnost kojim demantuju navode te političke partije
Policijski službenici nijesu fizički napali Luku Sekulovića
Portal AnalitikaIzvor

''Netačni su navodi u saopštenju Prave Crne Gore jer policIjski službenici nijesu fizički napali L.S. već su prema njemu upotrijebili zakonom propisana sredstva prinude, sprječavajući njegov napad na njih same nakon što je L.S. zatražio intervenciju policije zbog situacije u kojoj je zadobio povrede. 
Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su 29. juna oko 02,30 časova, postupajući po prijavi da se na raskrsnici ulica Bokeške i Njegoševe jedno lice čudno ponaša, izašli na lice mjesta i zatekli L.S, za kojeg su posumnjali da je bio u alkoholisanom stanju što je kasnije potvrđeno alkotestom, a kojeg su legitimisali i ponudili mu pomoć koju je on odbio. Policijski službenici su ga upozorili na ponašanje i udaljili se sa lica mjesta'', navodi se u saopštenju Uprave policije

Kako pojašnjavaju, nedugo zatim, Dežurna služba CB Podgorica je dobila novi poziv od strane ovog lica  kojim je on tražio intervenciju policije.
 
''Policijski službenici su izašli na lice mjesta, gdje su zatekli L.S. sa vidnim povredama po glavi i sa povredom ruke. 
L.S. je počeo da omalovažava i vrijeđa policijske službenike koji su tom prilikom dali upozorenje i naređenje da prekine sa tim, nakon čega ih je fizički napao pružajući aktivan otpor. Policijski službenici su nakon toga upotrijebili ručni sprej sa nadražujućim dejstvom i savladali njegov otpor kojom prilikom su mu na ruke stavili sredstva vezivanja.  L.S. je priveden u službene prostorije CB Podgorica gdje je alkotestiranjem utvrđeno da ima koncentraciju alkohola u krvi u iznosu od 1,84 g/kg o čemu je sačinjen zapisnik koji je L.S. potpisao'', navodi se u saopštenju.

Prema daljim navodima UP, odmah je pozvana služba Hitne medicinske pomoći kako bi se ovom licu pružila adekvatna ljekarska pomoć. 

''Nakon toga medicinska pomoć, na zahtjev policijskih službenika, mu je ukazana i u Urgentnom centru KCCG gdje su od strane ljekara konstatovane lake tjelesne povrede. Takođe, policijski službenici koji su fizički napadnuti od strane L.S. su se javili na ukazivanje ljekarske pomoći a kojima su konstatovane lake tjelesne povrede. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se L.S. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Policijski službenici su sačinili izvještaj o upotrebi sredstava prinude u zakonom predviđenom roku'', zaključuje se u saopštenju. 
 

Portal Analitika