Abiznis

Montenegro Airlines odustao od Istanbula i Praga

Nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines odustao je od linija prema Istanbulu i Pragu.
Montenegro Airlines odustao od Istanbula i Praga
Portal AnalitikaIzvor

„Sve najavljene linije u redovnom saobaćaju se realizuju planiranom dinamikom, osim za Istanbul i Prag od kojih smo odustali za realizaciju ovog ljeta.Zbog nemogućnosti dobijanja odgovarajućih slotova na novom aerodromu Istanbul, za slijetanje i polijetanje vazduhoplova, bili smo prinuđeni otkazati planirane operacije na ovom tržištu za ovo ljeto“, navodi se u Informaciji o pripremi turističke sezone koju je usvojila Vlada.

U MA se nadaju da će za narednu godinu dobiti povoljnije slotove na aerodromu, i da ćemo uspjeti uspostaviti saradnju s turskom aviokompanijom Atlas Global.

„Što se tiče letova za Prag, partner sa kojim smo dogovorili postavljanje saobraćaja agencija Vitkovice iz Češke je neposredno pred početak sezone otkazala dogovoreni zakup dijela sjedišta, i zaključili smo da je preveliki rizik da isključivo sa svojim tržišnim potencijalom, bez ugovorenih zakupa i ugovora s drugim ovoj liniji“, dodaje se u Informaciji.

U dokumentu se potencira uspješno započeta realizacija letova na novoj liniji ka Hanoveru iz Tivta, dva puta nedeljno, počev od 5. maja do kraja oktobra što je peta destinacija ka Njemačkoj u redovnom saobraćaju.

Ljetnja IATA (S19) sezona, počeće 31. marta i okončaće se 26. oktobra, i u tom periodu je planirano da Montenegro Airlines realizuje ukupno 5.430 letova i u istom periodu preveze cca 482.000 putnika.

„U posmatranom periodu planirano je povećanje obima saobraćaja gotovo ka svim destinacijama“, zaključuje se u dokumentu.

P. Z.

Portal Analitika