Zabava

Elton Džon poručio Putinu da je licemjer

Elton Džon kritikovao je ruskog predsjednika Vladimira Putina zbog njegovih stavova po pitanju LGBT prava, kao npr. tvrdnje da su liberalne vrijednosti prevaziđene.
Elton Džon poručio Putinu da je licemjer
N1info/Portal AnalitikaIzvor

Putin je nedavno u intervju Fajnenšel tajmsu rekao da je "liberalna ideja postala zastarjela" i da je "došla je u sukob s interesom velike većine stanovništva".

Putin je rekao i da Rusija nije homofobna, ali da mu se spremnost zapada da prihvati homoseksualnost i rodnu neodređenost čini pretjeranom.

"Tradicionalne vrijednosti su stabilnije i važnije miionima ljudi nego ta liberalna ideja koja, po mom mišljenju, zapravo nestaje".

Elton Džon mu je poručio da se uopšte ne slaže sa tim stavom, navodeći da je duboko uznemiren zbog onoga što je pročitao.

"Vidim licemjerje u vašem komentaru da želite da LGBT osobe budu srećne i da sa time nemate problem. A ipak, ruski distributeri su tako teško cenzurisali moj film

Rocketman izbacujući sve u vezi sa tim da sam našao istinsku sreću kroz 25-godišnju vezu sa svojim partnerom Dejvidom, i podižući svoja dva prelijepa sina", naveo je on.

Pjevač je napisao i da je za njega to licemjerje.

"Drago mi je da živim u dijelu svijeta gdje vlade priznaju univerzalno ljudsko pravo da možemo voljeti koga god želimo", zaključio je pjevač.

 

Portal Analitika