Ne zna se kome će pripasti pijaca u Tuzima

Pijaca u Tuzima je vlasništvo Glavnog grada, a Tržnicama i pijacama je data na korišćenje. Kome će ona pripasti nakon razgraničenja između Glavnog grada i Opštine Tuzi vidjećemo, ali pravnici Glavnog grada smatraju da ona treba da pripadne nama, saopštio je Ranko Jovanović, izvršni direktor preduzeća.
Ne zna se kome će pripasti pijaca u Tuzima
Portal AnalitikaIzvor

Jovanović navodi da će na prostoru sadašnjeg pijačnog objekta biti urađen tržni centar u formi privatno-javnog partnerstva.

“Komisije iz Glavnog grada i Tuzi se bave razgraničenjem, postoje razne ocjene, ali pravnici iz Glavnog grada smatraju da pijaca u Tuzima treba da bude naša. Što će biti, vijećemo. Na pijaci u Tuzima imamo preko 300 zakupaca, ali izdajemo samo lokacije. Zemljište na kojem je pijačni objekat je površine oko deset hiljada kvadrata i njime raspolaže Glavni grad. Vlada je dala saglasnost da to zemljište može da se uloži za novi tržni centar, a sada još treba da na to saglasnost da i Skupština Glavnog grada, ali je to odloženo dok se pitanje razgraničenja ne riješi. Za budući tržni centar je pripremljena tenderska dokumentacija ali se čeka pravni osnov, to jeste da se završi razgraničenje između”, navodi Jovanović za Dan.

On dodaje da od ove pijace na godišnjem nivou imaju 150.000 eura neto dobiti.

Jovanović smatra da Distributivni centar u kojem je Kamionska pijaca neće biti sporan pri razgraničenju jer se nalazi na teritoriji Podgorice.

“Distributivni centar je vlasništvo Plodova i mi plaćamo zakup 5.000 eura plus PDV. Godišnje smo na gubitku oko 150.000 eura, ali je javni interes da veliki prodavci mogu na veliko da prodaju. Možda smo mi trebali da tražimo neku refundaciju od Ministarstva poljoprivrede ali za sada sami sebe izdržavamo, nemamo ni centa od Glavnog grada”, navodi Jovanović.

 

Portal Analitika