Kultura

Oliver je bio muzičar kakav se rijetko rađa

Koncert u čast legendarnog pjevača i kompozitora, jednog od najvećih hrvatskih muzičara svih vremena, Olivera Dragojevića, biće održan 29. jula u Kotoru, na godišnjicu njegove smrti. U okviru Festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike, njegovi sugrađani, pjevač Goran Karan i Akademski pjevački hor Univerziteta u Splitu „Silvije Bombardelli“ održaće koncert pod nazivom „Moj galebe“.
Oliver je bio muzičar kakav se rijetko rađa
Natasa Djačić
Natasa DjačićAutorka
Nova PobjedaIzvor

To će biti prvi u nizu od tri koncerta u serijalu „Coca-Cola Stage“, u okviru koga će nastupiti I pjevačke zvijezde Masimo Savić i Sergej Ćetković. U intervjuu za Pobjedu, hrvatski muzičar Goran Karan govori o predstojećem nastupu na KotorArtu, Oliveru Dragojeviću, muzici...

POBJEDA: Kotorski koncert će biti jedno posebno veče za Vas?

KARAN: Moram reći da mi je velika čast učestvovati na ovom koncertu, posebno što se događa u Kotoru. Mislim da je divno što je Festival KotorArt odlučio da oda počast ovakvoj legendi. Oliver je bio muzičar kakav se rijetko rađa, predstavnik svoje generacije. Ostavio je pjesme koje nemaju rok trajanja, pjesme koje čekaju neke nove ljude da im otpjevaju kako se voljelo i kako će se voljeti.

POBJEDA: Družili ste se, muzicirali i pjevali u duetu sa Oliverom. U kakvom Vam je sjećanju ostao?

KARAN: Oliver je bio duhovit i direktan. Onako, baš na „splitski“ način, što se kaže „u glavu“. Prirodan za ljude sa naših prostora. Pravo na takav humor dolazi najviše od toga da se znaš našaliti i na svoj račun, kao I primiti šalu. U životu mi je dao nekoliko dobrih savjeta, jer sam na neki način išao sličnim putem – pjevao sam pjesme velikog Zdenka Runjića.

Savjeti su uvijek bili tačni i dobronamjerni, nije se bojao podijeliti ono što je znao. To sam naročito cijenio, jer je, po meni, ta osobina prisutna kod najboljih ljudi.

Sarađivali smo, pjevali zajedno, čak i moje autorske pjesme, igrali fudbal, družili se, svašta radili, ali se, prije svega, poštovali.

POBJEDA: Recite nam malo više o samom koncertu. Kako će biti koncipiran, šta ćete izvesti?

KARAN: Priprema i izbor repertoara su zapravo slatke brige, jer je Oliverova pjesmarica prepuna divnih melodija i stihova. Sa Akademskim pjevačkim horom Univerziteta u Splitu „Silvije Bombardelli“ nisam imao prilike nastupati, tako da mi je ovo još jedan Oliverov poklon.

(opširnije u Pobjedi)

 

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Anonimus
30.06.2019. 12:41

Lose poredjenje.Pravi potez Kotor arta kao i uvijek

8
3
K Krsto
30.06.2019. 09:44

U šta se pretvorio Kotor Art? Pune program sa estradom i estradnom muzikom. Miješaju babe i žabe. Šta je sljedeće - poziv Ceci i Karleuši da pjevaju pjesme Ksenije Cicvarić?

6
6