Ostalo

Hamilton kažnjen, startuje kao peti

Vozač Mercedesa Luis Hamilton kažnjen je danas pomjeranjem tri mjesta unazad na startu trke Formule 1 za Veliku nagradu Austrije.
Hamilton kažnjen, startuje kao peti
Sportski portali Izvor

Aktuelni šampion Formule 1 imao je drugo vrijeme u današnjim kvalifikacijama, ali je kažnjen zato što je u jednom trenutku ometao Kimija Raikonena.

On će tako sjutrašnju trku početi sa petog mjesta, dok će ispred njega biti Lando Noris, Valeri Botas, Maks Verstapen i najbrži u kvalifikacijama Šarl Lekler.

Trka za Veliku nagradu Austrije će početi sjutra u 15.10.

Hamilton vodi u generalnom plasmanu sa 187 bodova, ispred Botasa koji ima 151. Sledi Fetel sa 111, Maks Verstapen sa 100 i sa 87 Lekler.

Podsjećamo, Incident se dogodio u prvom kvalifikacionom krugu kada je Kimi Raikonen u svom Alfa Romeu vozio brzi krug i ulazio u krivinu broj tri.

Tu se pravo niotkuda pojavio Hamilton, pritom nije ni video Raikonena sve dok nije bilo prekasno i tako mu onemogućio slobodan prolaz. Raikonen je to momentalno prijavio preko timskog radija.

"Hamilton me je potpuno blokirao", poručio je Raikonen i to prokomentarisao za Skajsport, rekavši kako ga je Hamilton prilično usporio i dodao gas kada je ispravio bolid.

Portal Analitika