Svijet

Merkel: Dobro sam

Mediji u svijetu ne prestaju da se bave zdravstvenim stanjem njemačke kancelarke Angele Merkel pošto je drugi put viđena kako se trese prilikom pojavljivanja u javnosti.
Merkel: Dobro sam
Portal AnalitikaIzvor

Merkel se drugi put tresla u četvrtak, na ceremoniji na kojoj je bila uz predsjednika Njemačke Frank-Valtera Štajnmajera. Za prethodni slučaj, prilikom prošlonedjeljnog susreta s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, okrivljena je dehidracija jer su bili napolju tokom vrelog ljetnjeg dana.

 

Zvaničnici su od početka pokušavali da umanje zabrinutost za kancelarkino zdravlje, a portparol Štefan Zajbert je rekao da nijedan sastanak neće biti otkazan. Njemačka vlada je u petak saopštila da je Merkel, koja se nalazi na samitu G20 u Japanu, odličnog zdravlja.

"Slike iz Osake pokazuju da je kancelarka veoma aktivna i zdrava, da radi svoj posao i prisustvuje zakazanim sastancima", rekla je portparolka Martina Fic.

Sama kancelarka je, prenosi Asošiejted pres, navela da razumije novinare koji se raspituju o njenom zdravlju, ali i rekla da je "dobro".

"Uvjerena sam da će te reakcije nestati isto onako kako su se pojavile", rekla je ona po završetku samita u Osaki.

 

 

Njemački mediji su odmah počeli da iznose različite dijagnoze, pa je tako tabloid "Bild" pisao da je riječ o hipoglikemiji, a možda i o dijabetesu. Lekar-konsultant Krištof Špeht je rekao da ne misli da se kancelarka tresla od vrućine nego od "infekcije ili upale", a nekadašnji savjetnik kancelarke, Volfgang Novak je okrivio "neprestani stres, raspored koji ne ostavlja ni minut odmora i manjak sna".

Portal Analitika