Društvo

Tužilaštvo provjerava navode da je u školi došlo do nasilja na nacionalnoj osnovi

Više državno tužilaštvo u Podgorici preduzima sve mjere i radnje kako bi provjerila navode iz teksta objavljenog na portalu IN4S o tome da je u jednoj podgoričkoj školi došlo do verbalnog i fizičkog nasilja na nacionalnoj osnovi.
Tužilaštvo provjerava navode da je u školi došlo do nasilja na nacionalnoj osnovi
Portal AnalitikaIzvor

Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica u konkretnom slučaju ovo tužilaštvo će, u okviru svoje nadležnosti, preduzeti sve mjere i radnje propisane zakonom, navodi se u saopštenju objavljenom večeras.

Crnogorska Vlada je, povodom medijskih navoda da se u jednoj podgoričkoj školi desio incident na nacionalnoj osnovi, saopštila da najooštrije osuđuje lažne medijske objave kojima je cilj širenje mržnje i netrpeljivosti i pozvala Tužilaštvo da stane na put širenju nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Portal In4s je objavio da je jedna učenica vrijedjala učenike srpske nacionalnosti, da je donosila nož u školu i stavljala ga pod grlo drugoj učenici srpske nacionalnosti kao i da je vikala „Mrš Srbi napolje, ovdje vladaju Hrvati“, da im je prijetila „Vidjećete vi Srbi što vas čeka“, kao i da se sve to dogadjalo pred pojedinim nastavnicima škole.

Pisanje portala In4s prenijeli su brojni srpski mediji.

Uprava podgoričke Osnovne škole „Dragiša Ivanović“  i Ministarstvo prosvjete negirali su danas da se u toj školi dogodio incident na nacionalnoj osnovi, odnosno da nije bilo nasilja između učenika.

 

 

Portal Analitika