Društvo

Ministarstvo i škola demantovali da je bilo nasilja medju učenicama na vjerskoj osnovi

Ministarstvo prosvjete i uprava Osnovne škole „Dragiša Ivanović“ negirala je danas da se u toj školi dogodio incident na nacionalnoj osnovi, odnosno da nije bilo nasilja između učenika.
Ministarstvo i škola demantovali da je bilo nasilja medju učenicama na vjerskoj osnovi
Portal AnalitikaIzvor

Povodom informacija o navodnom incidentu na nacionalnoj osnovi u školi "Dragiša Ivanović" u Podgorici, obavještavamo javnost da, prema informacijama dobijenim od Škole, nikakvog incidenta te vrste nije bilo, što je uostalom uprava Škole u današnjem obraćanju upućenom svim medijima jasno saopštila, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. 

"Stoga insistiramo da nadležni državni organi hitno reaguju i preduzmu sve zakonom predviđene mjere i radnje, u cilju brzog otkrivanja i sankcionisanja svih onih koji na ovakav način uznemiravaju javnost, kako naš obrazovni sistem više nikad ne bi bio zloupotrijebljen sa bilo koje domaće ili međunarodne adrese, radi širenja nacionalne i vjerske netrpeljivosti", piše u saopštenju.

Portal In4s prenio je da su učenici srpske nacionalnosti bili verbalno, ali i fizički napadnuti u toj školi, a uprava škole i nastavnici nisu na to reagovali.

„Kako se u javnosti pojavila informacija, a zapravo dezinformacija o navodnom incidentu u OŠ „Dr Dragiša Ivanović“ ovim putem želimo da demantujem sve navode. Naime, pomenuti događaj se uopšte nije desio u našoj školi i plasirane informacije  nijesu istinite“, navodi se u reagovanju škole.

Portal In4s je objavio da je jedna učenica vrijedjala učenike srpske nacionalnosti, da je donosila nož u školu i stavljala ga pod grlo drugoj učenici srpske nacionalnosti kao i da je vikala „Mrš Srbi napolje, ovdje vladaju Hrvati“, da im je prijetila „Vidjećete vi Srbi što vas čeka“, kao i da se sve to dogadjalo pred pojedinim nastavnicima škole.

Pisanje portala In4s prenijeli su brojni srpski portali.

 

 

Portal Analitika