Abiznis

Poziv na dodatne konsultacije oko Predloga zakona o javnim nabavkama

Ministarstvo finansija je 10. juna informisalo zainteresovanu stručnu javnost da u trajanju od sedam dana sprovodi javne konsultacije povodom teksta Predloga Zakona o javnim nabavkama, koji je inoviran u odnosu na verziju povodom koje je sprovođena javna rasprava tokom februara i marta mjeseca  2018. godine i pozvalo zainteresovana lica da dostave sugestije.Poziv na dodatne konsultacije oko Predloga zakona o javnim nabavkama
Portal AnalitikaIzvor

U međuvremenu su predstavnici Privredne komore Crne Gore, Unije poslodavaca CG, Montenegro biznis alijanse, Američke privredne komore u Crnoj Gori dostavili svoje komentare i predloge, dok je određeni broj sugestija stigao i od obveznika primjene zakona.

“Ministarstvo finansija ostaje otvoreno za saradnju po pitanju zakonskog rješenja i još jednom poziva nevladine organizacije i zainteresovana lica da dostave svoje komentare i sugestije na tekst  predloženog zakona. U tom dijelu naglašavamo da kao što smo i do sada svaku sugestiju razmotrili, bez obzira da li je ili nije dostavljena u odredjenom roku, stojimo potpuno otvoreni da svaki dostavljeni stav od strane nevladinog sektora sa posebnom pažnjom sagledamo”, ističu iz tog vladinog resora.

Naglašavaju da Ministarstvo finansija poziva, dodatno i po osnovu eventualno dostavljenih stavova od strane nevladinog sektora, da se održe i dodatni razgovori i direktne konsultacije.

 

Portal Analitika