Politika

SUBNOR: Sloboda za sve vjere

Multietična i multikonfesionalna Crna Gora vjekovima živi na temeljima slobode za sve vjere, nacije i narode, kazali su iz Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore (SUBNOR).
SUBNOR: Sloboda za sve vjere
Portal AnalitikaIzvor

Novija zbivanja, navodi se u saopštenju, vezana za vjerska pitanja taj sklad su narušila i ozbiljno prijete unutrašnjoj stabilnosti i crnogorskom evropskom putu.

„Zato borci i antifašisti u potpunosti podržavaju nastojanje Vlade da zakonom uredi pitanje slobode vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravni položaj vjerskih zajednica“, istakli su.

Zahtijevaju od državnih organa da istraju u rješavanju svih pitanja od slobode vjeroispovijesti do vlasništva nad vjerskim objektima i prije svega na obnovi autokefalnosti crnogorske crkve bez obzira na, kako kažu, drugačija “kanonska” mišljenja.

„Ništa ne tražimo što nam ne pripada, već da ono što su gradili naši preci bude naše, da se uklone nelegalno podignuti vjerski objekti, da se zaustavi dalja izgradnja i novokomponovano skrnavljenje svetinja“, naglasili su iz SUBNOR-a.

Podsjećaju, da se i ranije obećavalo, pa stalo i dodaju da se sada po svaku cijenu mora istrajati, jer, ovo je jedno od, kako kažu, najvažnijih državotvornih pitanja.

Portal Analitika