Crna hronika

Uhapšene četiri osobe: Sa bankomata ukrali preko 20.000 eura

Crnogorska policija je u Podgorici i Herceg Novom rasvijetlila otuđenje preko 21.000 eura sa bankomata zloupotrebom kartica i utaju poreza i doprinosa u iznosu od skoro 101.000 eura.
Uhapšene četiri osobe: Sa bankomata ukrali preko 20.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Četiri osobe su uhapšene, dok je krivična prijava podnijeta i protiv još jednog fizičkog i jednog pravnog lica.

''Policijski službenici CB Podgorica su naime identifikovali i lišili slobode albanske državljane I.M. (29), Dž.S. (33) i S.B. (29). Njih trojica se sumnjiče da su iz Albanije u našu državu unijeli tzv. skimovane platne kartice (duplikate pravih kartica) pomoću kojih su na više bankomata u Podgorici neovlašćeno podigli novac u vlasništvu deset fizičkih lica, u ukupnom iznosu od 21.050 eura. Oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni državnom tužiocu u ODT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje''-navedeno je u saopštenju.

''Službenici policije CB Herceg Novi su lišili slobode državljanina Sjeverne Makedonije I.A. (45), zbog sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa. Za isto krivično djelo se sumnjiče i O.O. (51), takođe državljanin Sjeverne Makedonije, i pravno lice „Amir Co“ d.o.o. Tivat. Protiv ova dva fizička i pravnog lica je državnom tužiocu u ODT u Kotoru podnijeta krivična prijava. Osumnjičeni I.A. i O.O, koji su bili izvršni direktori pravnog lica „Amir Co“ od aprila 2012. do januara 2014. odnosno od januara te godine do danas, i ovo pravno lice se sumnjiče da, u cilju izbjegavanja poreskih obaveza, nadležnom organu nijesu prijavili zakonito stečene prihode koje se odnose na pružanje usluga jednom privrednom društvu, čime su utajili poreze i doprinose u ukupnom iznosu od 100.936,67 eura''- zaključeno je u saopštenju.

Portal Analitika