Crna hronika

Šteta na Kalićevom hameru 4.300 eura

Vještak Goran Čarapić procijenio je da šteta na vozilu “Hamer” koje je vlasništvo Mersudna Kalića, nastala zbog loše brige države o vozilu dok je bilo u njenom vlasništvu, 4.300 eura, piše Pobjeda.
Šteta na Kalićevom hameru 4.300 eura
PobjedaIzvor

Sutkinja Osnovnog suda Dijana Rovčanin tražila je juče da vještak dopuni nalaz budući da je u ranijem nalazu vještak naveo da je materijalna šteta na vozilu procijenjena na 4.877 eura, a da visina amortizacije iznosi 16.053 eura.

Sutkinja je tada preotvorila pretres, tražeći da vještak utvrdi kolika šteta po osnovu amortizacije je nastala jer država nije adekvatno brinula o vozilu koje je zaplijenila.

Pravni zastupnik Kalića, Stefan Jovanović, juče nije imao primjedbe na nalaz vještaka, kao ni zastupnik interesa države, pa je ročište prekinuto i odloženo za 25. septembar. Osim toga, sutkinja Rovčanin je tražila i da tužioci urede tužbu, odnosno da preciziraju da li je tužena samo država ili država i Uprava za imovinu.

Vozilo koje je vještačeno oduzeto je kada je protiv Safeta Kalića, njegove supruge Amine i brata Mersudina pokrenut postupak zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje para. Vozilo je u vlasništvu države bilo pet godina.

“Na osnovu zakonske odredbe o ustupanju privremeno oduzete imovine „u humanitarne svrhe”, vozilo je bilo ustupljeno na korišćenje Specijalnoj antiterorističkoj jedinici.

Viši sud u Bijelom Polju ranije je dosudio da Mersudinu i Amini Kalić na ime odštete bude isplaćeno 46.500 eura zbog neosnovanog hapšenja u predmetu u kojem su pravosnažno oslobođeni optužbe da su prali novac. Mersudin je dobio 32.500 eura odštete, a Amina 14.000 eura.

Portal Analitika