Crna hronika

U sobi Kašćelana i dva pritvorenika pronađen telefon

U sobi Istražnog zatvora u kojoj boravi Slobodan Kašćelan sa još dva pritvorenika oduzet je mobilni telefon, za koji nije utvrđeno kako je dospio kod njih.
U sobi Kašćelana i dva pritvorenika pronađen telefon
PobjedaIzvor

Kako Pobjeda saznaje, telefon je pronađen prilikom kontrole i poslat na vještačenje kako bi se utvrdilo kome od trojice pritvorenika pripada. Istražitelji sumnjaju da je telefon Kašćelanov, ali će to utvrditi analizom kontakata.

Nezvanično saznaje Pobjeda da uprava ZIKS-a nije sankcionisala nijednog zatvorskog policajca zbog ovog propusta. Kašćelan je uhapšen 13. decembra prošle godine u Češkoj, a 8. februara izručen je Crnoj Gori i sproveden u spuški istražni zatvor. Kašćelan je potraživan zbog pokušaja ubistva, stvaranja kriminalne organizacije i zelenašenja. Kotoranin Slobodan Kašćelan označen je kao jedan od vođa kavačkog klana. Kašćelan je osumnjičen da je u Prčanju 2010. godine sa umišljajem pokušao da ubije Igora Markovića.

- Takođe, Kašćelan se potraživao i po naredbi Višeg suda radi vođenja krivičnog postupka zbog više krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret. Sumnja se da je on krajem maja 2010. godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju radi sticanja nezakonite dobiti i organizovao djelovanje kriminalne organizacije uz tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu - saopštio je ranije Interpol.

Kašćelan je formirao kriminalnu grupu radi vršenja krivičnih djela iznuda, zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, proizvodnje i dilovanja droge, omogućavanje uživanje opojnih droga, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.

Portal Analitika