Abiznis

Sastanak guvernera CBCG i ministra finansija sa delegacijom MMF-a

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić i ministar finansija Darko Radunović sa saradnicima sastali su se sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Srikant Sashadri, šef Misije MMF-a za Crnu Goru. Tim MMF-a boravi u Crnoj Gori radi održavanja redovnih godišnjih konsultacija u skladu sa Članom IV Fonda.



Sastanak guvernera CBCG i ministra finansija sa delegacijom MMF-a
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornici su razgovarali o ukupnoj ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na fiskalni i finansijski sektor. Ministar finansija i guverner CBCG prezentovali su predstavnicima MMF-a fiskalne i pokazatelje koji karakterišu bankarski sektor, kao i aktivnosti koje ove institucije sprovode na planu daljeg snaženja javnih finansija i bankarskog sektora.

Predstavnici MMF-a su izložili preporuke čija bi implementacija ojačala otpornost crnogorske ekonomije na spoljne faktore i podržala dinamičniji ekonomski rast i razvoj.

Na sjutrašnjoj konferenciji za medije, zakazanoj u 10 časova, biće prezentovani nalazi Misije o stanju ekonomije i projekcijama za naredni period.

 

Portal Analitika