NATO

Bošković: NATO spremniji da odgovori na izazove

– Dvodnevni sastanak ministara odbrane NATO završen je više nego uspješno, jer smo razmotrili veliki broj pitanja od interesa za Alijansu, kao i značajan broj izazova koji su postavljenu pred nju. Zaključci koji su usvojeni govore u prilog tome da je danas situacija o spremnosti snaga u odnosu na ono što je bilo, značajno unaprijeđena i to je možda najznačajniji podatak - da NATO danas može da odgovori mnogo brže i sa mnogo jačim kapacitetima nego što je to bilo u prethodnom periodu – ocijenio je crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković.
Bošković: NATO spremniji da odgovori na izazove
Portal AnalitikaIzvor

Kako je naveo, na sastanku su razgovarali i o pitanjima koja se tiču izazova u nekim drugim oblastima koja se do sada nisu pojavljivala kao područja koja mogu izazvati određene nestabilnosti.

– Saglasni smo se da se na to mora obratiti pažnja kako se ne bi uzurpiralo mir i stabilnost kako Evrope, tako i evroatlantske zajednice – istakao je Bošković.

On smatra da je sastanak u Briselu, koji je završen danas, dobar sastanak pred Samit koji će biti održan u decembru.

– Poruke koje su danas definisane zaista su ohrabrujuće i mislim da je danas jasnije da čitav svijet ide ipak prema miru, a manje prema nestabilnosti – rekao je Bošković.

Portal Analitika