Politika

Mićunović – Vučić: Crna Gora i Srbija da prevaziđu trenutne tenzije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Crne Gore Branislava Mićunovića i zahvalio mu na predanom radu tokom diplomatskog mandata u Beogradu, navedeno je na sajtu srpskog predsjednika.
Foto: predsednik.rs
Foto: predsednik.rs
predsednik.rsIzvor

Vučić je rekao da ostaje posvećen daljem razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Crnom Gorom i da očekuje da dvije zemlje prevaziđu trenutne tenzije.

„On je, s tim u vezi, najavio da će sjutra, na sastanku sa predstavnicima Srba iz regiona, razgovarati sa predstavnicima srpskog naroda iz Crne Gore. Vučić je naglasio da će nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu“, navedeno je u saopštenju.

Mićunović i Vučić su se saglasili da bi dvije zemlje trebalo da nastave sa međusobnom podrškom u procesu evrointegracija, kao i da prioritet daju infrastrukturnom povezivanju i ekonomskoj saradnji.

Mićunović je zahvalio na podršci, koju je, tokom boravka u Beogradu, imao od predsjednika Vučića i srpskih vlasti, zaključeno je u saopštenju iz Vučićevog kabineta.

Portal Analitika