Politika

O smjeni Dragice Perović u hotelu "Vardar"

Odbornička većina u Skupštini opštine Kotor, koja je trebalo da raspravlja o smjeni predsjednice Skupštine Dragice Perović, jutros nije mogla da održi sjednicu lokalnog parlamenta u zgradi SO Kotor jer su prostorije i dalje zapečaćene.
O smjeni Dragice Perović u hotelu "Vardar"
Televizija Crne Gore, Portal RTCGIzvor

Odbornička većina koju čine DPS, SD, LP, HGI i bivša SDP-a odbornica Bruna Lončarević trebalo je da održi sjednicu u zgradi SO Kotor.

No, kako su prostorije po ranijem nalogu predsjednika Opštine Vladimira Jokića zapečaćena, sjednica će biti održana u kongresnoj sali hotela Vardar.

Odbornik DPS-a Željko Avramović rekao je da su vrata SO Kotor i jutros bila zapečaćena.

"Mi smo danas zakazali sjednicu SO Kotor sa dnevnim redom razrješenje predsjednice Skupštine Dragice Perović. Kao što vidite, vrata SO su i dalje zapečaćena i nama se odbornicima ne dozvoljava da uđemo u naše prostorije i da radimo posao za koji su nas građani izabrali", rekao je Avramović. 

Zato će, kako je rekao, 17 odbornika većine sjednicu održati na alternativnom mjestu u kongresnoj dvorani hotela Vardar. 

"Ne želimo da uskratimo javnosti da bude obaviještena o tome što rade odbornici. Biće to po zakonu, jer nijednim aktom nije precizirano gdje se sjednice održavaju. Drže se tamo gdje ima uslova", rekao je on.

Portal Analitika