Region

Darko Šarić postavljao pitanja vještacima

Darko Šarić, optužen sa još 17 osoba da je oprao 22 miliona eura zarađenih prodajom kokaina, pred Specijalnim sudom u Beogradu je postavljajući pitanja vještacima ekonomske struke, ustvrdio da je po osnovu zarada, prodaje "Štampe" i podignutih kredita, imao tri puta više legalno stečenih para na računima svojih firmi od cifre za koju ga Tužilaštvo tereti da je oprao.
Darko Šarić postavljao pitanja vještacima
Novosti.rsIzvor

On je naveo sve uplate koje su vršene na račun preduzeća čiji je on vlasnik, kao i njegov brat Duško, a kad se sve sabere, kako je kazao, dolazi se do cifre od skoro 57,6 miliona eura.

Šarić je insistirao da stručnjaci kažu da li je on unosio ili iznosio novac iz zemlje, na što je dobio odgovor da su privredna društva koja se spominju u optužnici, a koja je on kupovao, u zemlji.

Takođe, kazali su i da nijesu našli ni na jedan podatak da je bilo koja novčana transakcija bila sporna, odnosno da nije bila dozvoljena.

- Možete li da date zaključak da novčani tokovi potiču iz legalnih prihoda - uslijedilo je naredno pitanje.

- Mi smo utvrdili činjenično stanje na osnovu dokumentacije, a da li je to legalno ili ne, ne bismo se izjašnjavali. Mi smo ukazali iz kojih izvora su vršeni transferi - rekli su vještaci.

- Da li su novčana ulaganja mogla da ugroze ekonomski poredak zemlje - interesovalo je Šarića.

Međutim, sudija Siniša Petrović nije dozvolio da vještaci na to odgovore, uz obrazloženje da će ocjenu o tome dati sud.

Portal Analitika