Politika

Vučić sjutra sa Srbima iz Crne Gore

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je predstavnike Srba iz Crne Gore na sastanak sa Srbima u regionu 28. juna u Kraljevu, saznaje Pobjeda
Vučić sjutra sa Srbima iz Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

U pozivu, koji je na adrese predstavnika Srba iz Crne Gore stigao u srijedu ujutro, navodi se da je formalni razlog prisustvo svečanoj „Vidovdanskoj akademiji“ koja se svake godine održava u Kraljevu.

Prije akademije predviđeno je i svečano otvaranje civilnovojnog aerodroma Lađevci kod Kraljeva, koji bi trebalo da otvori Vučić i kojem bi trebalo da prisustvuju i Srbi iz regiona.

Nakon svečane akademije predviđeni su razgovori Vučića sa predstavnicima Srba od Makedonije do Hrvatske. Izvor Pobjede iz vrha prosrpske opozicije kazao je da u pozivu ne piše o čemu će se razgovarati.

- Ipak, pretpostavka je da će u prvom planu biti mišljenje Venecijanske komisije o Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti za koje ne postoji jedinstven stav u eparhijama SPC - rekao je izvor Pobjede.

Prema saznanjima Pobjede, na svečanu akademiju idu predstavnici Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije, Srpskog nacionalnog savjeta, Ujedinjene Crne Gore i Matice srpske i SNP-a.

Portal Analitika