Region

Iskočio iz voza na liniji Bar-Beograd i podletio pod šine, mašinovođi pozlilo

Mašinovođa Vladimir Đurić (35) iz Lajkovca poginuo je na železničkoj stanici u Resniku juče oko šest sati ujutru, kada je iskočio iz voza u pokretu.
Iskočio iz voza na liniji Bar-Beograd i podletio pod šine, mašinovođi pozlilo
Portal AnalitikaIzvor

Kako nezvanično saznaje Blic, stradali Đurić nije upravljao međunarodnim vozom na linji Bar-Beograd, već je bio putnik u njemu. Njega je povezao kolega sa železničke stanice u Lajkovcu kako bi ga dovezao u Beograd gde je išao na posao.

- Prije nego što je voz stao na stanicu u Resniku Đurić je iskočio iz prve lokomotive na peron. Nažalost, nije dobro procijenio brzinu voza, pa nije uspio da se dočeka na noge, već je izgubio ravnotežu i umjesto na peronu, završio je na šinama... pod točkovima, a voz je prešao preko njega - ispričao je očevidac nesreće.

On dodaje, da se voz nakon toga brzo zaustavio i da je mašinovođi pozlilo kada je vidio da je pregazio kolegu sa kojim je do, par minuta prije toga, razgovarao.

- Čovjek je bio van sebe. Uhvatio se za glavu i srušio se. Od šoka je izgubio svijest, pa je Hitna pomoć morala da reaguje - kaže očevidac užasa i dodaje:

"Nije lako u jednom trenutku pričati s čovjekom, a u sljedećem ga pregaziti. Iako se nesreća nije desila krivicom mašinovođe, on će ga nositi na duši dok je živ".

Na željezničkoj stanici zavladao je muk nakon što su saznali da im je stradao kolega.

- Susreću se oni sa ovakvim tragedijama, ali je uglavnom riječ o samoubistvima. Ovo je bilo nešto sasvim drugo i nikome nije bilo dobro - kaže izvor.

Prema riječima Đurićevih kolega sa Železničke stanice, kažu da je bio vrijedan čovjek i da je i njegov otac nekada bio mašinovođa.

- Oni su porodično radili na Železnici. Vladimirov otac je, takođe, bio mašinovođa, ali je sada u penziji - kažu kolege.

Kako dodaju Vladimir je iza sebe ostavio roditelje, ženu i dvoje male djece.

Iz "Srbija voza" saopštili su juče da je do nesreće došlo "ličnom nepažnjom nastradalog kolege".

- "Srbija voz" i "Srbija karko" žale zbog ove tragedije, gubitka mladog života i izjavljuju najdublje saučešće porodici nastradalog kolege - navodi se u saopštenju.

Portal Analitika