Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Marković: Predlog Zakona u parlamentu krajem jula, o njemu pričali i oni koji ga nijesu pročitali

Marković: Predlog Zakona u parlamentu krajem jula, o njemu pričali i oni koji ga nijesu pročitali

Brojni su spinovi o predlogu Zakona o slobodi vjeroispovjesti, koji je urađen po najvišim standardima. Savremen je, omogućena je sloboda vjeroispovjesti ali u okvirima države, našim zakonima, a ne neke druge države", rekao je premijer Duško Marković u okviru premijerskog sata.    
Marković: Predlog Zakona  u parlamentu krajem jula, o njemu pričali i oni koji ga nijesu pročitali
S. G.
S. G.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Demos-a Miodrag Lekić pitao je premijera da li u preostaloj godini mandata namjerava da slijedi javne inicijative šefa stranke koji "agresivno otpočinje novu operaciju podjela i rasta tenzija u crnogorskom društvu", ili će imati hrabrosti i autonomnosti da pokrene ozbiljne reforme koje bi državu približile evropskim standardima i članstvu u EU. 

On je rekao da o tom zakonu nedjeljama pričali ljudi koji ga nijesu pročitali.

"Iz Srbije najveći srpski zvaničnici, uključujući i predsjednika države - pročitao ga nije. Taj zakon je urađen po najvećim standardima u saglasnosti sa Savjetom Evrope. Savremen je, omogućava slobodu vjeroispovijeti i daje pravo vjerskog organizovanja, ali u okvirima ove države, a ne neke druge”, kazao je Marković.

Andrija Popović, u ime kluba Liberalne partije i Socijaldemokrata, pitao je kakav je stav Vlade povodom spekulacija o visokom javnom dugu i riziku od takozvanog “dužničkog ropstva” zbog kredita uzetog od kineske Exim banke za gradnju autoputa Bar - Boljare, i uopšte o prisustvu kineskog kapitala u Crnoj Gori.

Brojne su, kako je podvukao Marković, teorije zavjere. 

"Ništa od toga o čemu se spekuliše nije tačno", dodao je premijer.

Poručio je da se ne kasni sa otsplatom, koja još nije ni počela nego će naredne godine.

"Crna Gora nije dala imovinu kako bi obezbjedila kredit", istakao je Marković.
 

Portal Analitika