Društvo

Opština Bar nagradila najbolje đake

Potpredsjednica Opštine Bar mr Tanja Spičanović  juče je  na svečanosti održanoj u Dvorcu kralja Nikole uručila nagrade najboljim učenicima barskih osnovnih i srednjih škola  za školsku 2018/2019 godinu.
Opština Bar nagradila najbolje đake
Portal AnalitikaIzvor

Ove godine je 127 učenika osnovnih i srednjih škola dobilo diplomu „Luča“.

Za 62 osnovca dobitnika diplome „Luča“ obezbijeđena je novčana nagrada u iznosu od 50€eura.

Istu nagradu doblii su i učenici srednjih škola koji su tokom školovanja u osnovnoj i srednjoj školi imali odličan opšti uspjeh i primjerno vladanje, njih 40. Dvadesetpet učenika srednjih škola je tokom cjelokupnog školovanja imalo odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje,i oni su nagrađeni sa po 100€. Osim novčane nagrade, nagrađeni učenici su dobili i poklon knjigu monografiju“ Barski ljetopis“-prvih 30 godina.

Potpredsjednica je  je čestitala  učenicima dobitnicima diplome “Luča” i poželjela puno uspjeha u njihovom daljem školovanju.

„Biti  u društvu najboljih predstavlja posebnu privilegiju za mene. Večeras želim da sa ovog mjesta uputim čestitke najprije svim vama,mladim,talentovanim i vrijednim ljudima,vama koji ste  se opredijelili za izvrsnost! Neka upravo izvrsnost bude vaš moto i rukovodni princip u daljem školovanju i radu. Ali svakako želim da pozdravim i one koji su bili vaše najveće ohrabrenje i oslonac na tom putu,vaše posvećene roditelje i nastavnike koji večeras dijele  vaš uspjeh i koji su posebno ponosni na vas. Grad  Bar je ponosan na vašu mladost i pregalaštvo“, kazala Spičanović.

Ona je đacima poželjela da smjelo i samouvjereno koračaju kroz život, da nižu uspjehe koje će oni iz  Opštine Bar uvijek znati da prepoznaju i, kako je kazala, na pravi način cijene i nagrade.

„Neka Luča koju ste zaslužili i kojom se s pravom dičite zaista  bude vaša svjetlost u kosmosu najraznovrsnijih mogućnosti,ali i izazova,iskušenja,prepreka i svega onog što čini savremeno društvo. Ne zaboravite da ona simbolizuje vrijednosti koje su vaše izvorište,u okrilju kojih ste ponikli i vaspitavani i koje treba da nastavite da njegujete:predan rad, disciplinu,poštovanje,slijedjenje pravih uzora i traganje za novim saznanjima! Vjerujem da ćete,ma gdje nastavili svoje školovanje,osjetiti potrebu da se vratite svom gradu,da ga unapredjujete, razvijate i činite najpoželjnijim mjestom za život i rad! Postanite sve ono što želite i možete,ispunite svoja očekivanja, slijedite svoje snove,borite se za svoju budućnost i budite srećni! Nadam se da ćemo se već sledećeg septembra vidjeti upravo ovdje sa vama koji upisujete fakultet i koje će Opština Bar sa zadovoljstvom stipendirati“, istakla je Spičanović.

Nakon svečanog uručenja nagrada, za dobitnike diploma “Luča” kao i  za ostale goste, priređen je koktel ispred Dvorca kralja Nikole.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.