Crna hronika

Pritvor za petoricu osumnjičenih, četvorica crnogorski državljani?

Petorica članova posade uhapšenih tokom zaplijene preko 15.000 pakovanja kokaina na brodu u Filadelfiji ostaće u pritvoru dok čekaju suđenje, navodi The Washington Post.
Matt Rourke, File/Associated Press
Matt Rourke, File/Associated Press
Portal AnalitikaIzvor

Svih petoro pojavili su se sa prevodiocima pred federalnim sudijom, noseći zelene zatvorske kombinezone i sa lisicama na rukama, dok će datum saslušanja šestog osumnjičenog biti naknadno određen.

Svi se suočavaju sa optužbama za trgovinu drogom.

Američke federalne vlasti prošle se sedmice objavile da su pronašle više od 15.800 kilograma kokaina na brodu Gajane u vlasništvu švajcarske kompanije MSC.

Ulična vrijednost zaplijenjene droge procijenjena je na 1.1 milijardu dolara.

Tužioci nijesu zvanično objavili nacionalnost (državljantsvo) osumnjičenih, ističući da njihove izjave još uvijek nijesu dostupne javnosti.

Prema tvrdnjama advokata najmanje jedan od njih je iz Crne Gore, dok prevodioci sa uhapšenima govore na srpskom i samoanskom.

Navedeni advokat nije komentarisao optužnicu.

Po navodima crnogorskih medija uhapšena su četvorica pomoraca iz Crne Gore.

Naši mediji navode da je pritvor određen - Ivanu Đuraševiću, Bošku Markoviću, Aleksandru Kavaji i Nenadu Iliću.

Agenti su u ponedjeljak i dalje vršili pregled kontejnera na Gajani, teretnom brodu u vlasništvu švajcarske kompanije Mediterranean Shipping Co. (MSC) , koji je plovio pod zastavom Liberije.

MSC je brodska kompanija sa sjedištem u Švajcarskoj, i kako su kazali američki zvaničnici, prema broju prevezenih kontejnera jedna od najvećih u svijetu.

Portal Analitika