Politika

Jokića od smjene spasili katanci, lanci i nove brave

Po nalogu predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića i predsjednice SO Dragice Perović, juče u šest sati ujutro zapečaćene su prostorije lokalnog parlamenta gdje je trebalo da se održi sjednica Skupštine, koju je zakazalo 17 odbornika DPS, SD, LP, HGI i odbornica Bruna Lončarević, koji su namjeravali da po drugi put smijene predsjednika opštine.



Jokića od smjene spasili katanci, lanci i nove brave
Iv. Komnenić
Iv. KomnenićAutor
Nova PobjedaIzvor

Odbornici nove skupštinske većine po dolasku ispred zgrade kotorskog parlamenta zatekli su zapečaćena vrata, sa zalijepljenim zapisnikom koji potpisuju predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović, predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić, potpredsjednik opštine Milivoje Mišo Samardžić i prisutni građani svjedoci dr Branko Ivanović i Branko Kovačević.

ZAPISNIK

Na taj način je, kako se navodi u zapisniku, izvršeno fizičko obezbjeđivanje službenih prostorija SO Kotor „u cilju privremenog onemogućavanja mogućeg vršenja radnji“, koje je najavio odbornik DPS-a Željko Avramović, a protiv koga su ranije Jokić, Perović, Samardžić, Kovačević i Ivanović podnijeli krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu i Vrhovnom državnom tužilaštvu, zbog, kako navode, lažnog predstavljanja.

- Fizičko obezbjeđivanje službenih prostorija izvršeno je promjenom brava i zaključavanjem svih ulaza koji vode u službene prostorije Skupštine opštine, a na katance i brave na vratima koja služe za ulaz u službene prostorije Skupštine opštine radi onemogućavanja pristupa neovlašćenim licima zbog rizika od izvršenja krivičnog djela u produženom trajanju, a čije posljedice mogu imati značajan uticaj na ostvarivanje prava građana opštine Kotor, na blokiranje vršenja funkcija lokalne samouprave, na poštovanje pravnog poretka Crne Gore i primjenu pozitivnih propisa države Crne Gore I Opštine Kotor- navedeno je u zapisniku.

U zapisniku koji je okačen na vratima SO Kotor piše da će privremeno zatvaranje službenih prostorija SO Kotor trajati do dostavljanja obavještenja nadležnog tužioca podnosiocima navedene krivične prijave o postupanju po navedenoj krivičnoj prijavi do donošenja odluka, odnosno dostavljanja odgovora nadležnih državnih organa, a prije svega Vlade Crne Gore, na upućene dopise od predsjednika opštine Kotor ili predsjednice SO Kotor.

Tu nije bio kraj performansima čelnika lokalne uprave, jer je predsjednica SO Dragica Perović cirkularnom porukom na Viberu obavijestila zaposlene u Skupštini opštine da im je- ,,slobodan dan“?!

LANCI I KATANCI

Predsjednik kotorskog DPS-a Željko Aprcović kazao je da lanci i katanci i promijenjene brave na vratima na kojima je nalijepljen nekakav zapisnik najbolje govore da u Kotoru ne vlada demokratija.

- Manjina ima taj ekskluzivitet da se ovako ponaša i da ne dozvoljava odbornicima da uđu u svoj parlament, onemogućivši ih da donesu odluke koje su inicirali 25. marta. Za njegov opoziv izjasnila se 24. Aprila ove godine većina od 18 odbornika i tu je sve jasno. Nema dileme ko krši zakon - kazao je Aprcović.
Predsjednik opštine Vladimir Jokić nije potvrdio tačnost informacije da li su sklonjeni pečati i određena dokumentacija u slučaju da bude smijenjen, ali je nije ni demantovao. Kazao je da će o svemu govoriti ,,kada za to dođe vrijeme“.

On je novinarima kazao da su kao gradska uprava bili zakonom obavezani da učine sve što je u njihovoj moći da spriječe dalja vršenja krivičnih djela.

(opširnije u Pobjedi)

 

Portal Analitika