Politika

Sjednica kotorskog parlamenta zakazana za četvrtak

Na danas održanom sastanku klubova odbornika DPS, SD, LP, HGI i odbornice Brune Lončarević, koji čine parlamentarnu većinu u Skupštini opštine Kotor, donešena je odluka o sazivanju XXI sjednice za 27.06.2019. godine, sa početkom u 10 časova s jednom tačkom dnevnog reda - razrješenje predsjednice Skupštine opštine Kotor.
Sjednica kotorskog parlamenta zakazana za četvrtak
Portal AnalitikaIzvor

Gospođa Perović u kontinuitetu zloupotrebljava svoj položaj kršeći Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine Kotor na način da sjednice prekida i odlaže u nedogled, ne održava kolegijume sa predstavnicima Klubova odbornika, ne zakazuje sjednice Skupštine, te odbornicima ne dozvoljava da vrše svoja ovlašćenja koja su im povjerena od strane građana, saopšteno je iz DPS-a.

Zbog gore navedenih činjenica, većina odbornika SO Kotor je još 5. juna 2019. godine podnijela zahtjev za njeno razrješenje, o koje se ona očigledno oglušila u smislu da nije ispoštovala rok predviđen Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom opštine Kotor, dodaju iz DPS-a.

Dosadašnje zloupotrebe funkcije aktuelne predsjednice SO Kotor i ne čude s obzirom na činjenicu da je danas većina kotorskog parlamenta, 17 odbornika, zateklo zaključana i zapečaćena vrata službenih prostorija SO Kotor, u vrijeme kada je zakazan nastavak XIX sjednice sa jednom tačkom dnevnog reda – rzrješenje predsjednika opštine Kotor.

- Danas je postupkom predsjednika Opštine i predsjednice Skupštine opštine, u Kotoru zarobljena demokratija, zavezana lancima sumanutih ideja, zarad održavanja njihovih pozicija. Pečate loše vođene politike u prethodne 3 godine Kotorani će dobro pamtiti. Pored svega onog što je izašlo na vidjelo, najupadljivije je gaženje volje birača i neutoljena želja za čuvanjem fotelja. Kotorske ulice su danas bile zasute crvenom bojom stida iz razloga što ovakvi “demokratski iskoraci” nijesu zabilježeni u istoriji Kotora, niti bilo gdje u svijetu. U Kotoru je politička situacija jasna: postoji nesporna većina, kojoj je neophodno obezbijediti nesmetano funkcionisanje - zaključuju iz DPS-a.

Portal Analitika